30.2 C
Athens
Πέμπτη, 16 Ιούλ 2020
APPLE watchOS Πλήρως λειτουργικό το Walkie-Talkie app στη δεύτερη beta του...

Πλήρως λειτουργικό το Walkie-Talkie app στη δεύτερη beta του watchOS 5

Ενημερωθείτε για τον τρόπο που λειτουργεί η υπηρεσία, για την ποιότητα του ήχου κ.ά.

-

Διευκρίνηση: δεν έχουμε εγκαταστήσει το watchOS 5 στη δική μας συσκευή. Το άρθρο προκύπτει από τις δοκιμές της Juli Clover, συντάκτριας της ιστοσελίδας MacRumors.

Στην πρώτη developer beta του watchOS 5 η εφαρμογή Walkie-Talkie δεν λειτουργούσε. Εάν κάποιος δοκίμαζε να την ανοίξει εμφανιζόταν το ενημερωτικό μήνυμα “coming soon”. Στη δεύτερη όμως beta που κυκλοφόρησε χθες, η νέα λειτουργία γουόκι-τόκι, είναι διαθέσιμη και λειτουργική.

Όταν ανοίξετε την εφαρμογή Walkie-Talkie θα σας ζητηθεί να επιλέξετε (scroll) την επαφή με την οποία θα συνδεθείτε. Η επαφή σας θα ενημερωθεί μέσω ηχητικού (μπιπ) και γραπτού μηνύματος προκειμένου να εγκρίνει τη σύνδεση.

Προς το παρόν, υπάρχει μόνο η επιλογή “always allow” (επιτρέπεται πάντα) όταν δίνουμε μία έγκριση. Όταν η σύνδεση μεταξύ των δύο επαφών οριστικοποιηθεί, αρκεί το πάτημα του εικονικού κουμπιού ομιλίας. Απευθείας, η επαφή μας ακούει το ηχητικό μήνυμά μας. Από τις έως τώρα δοκιμές της Juli, ο ήχος είναι εξαιρετικά διαυγής.

Εάν το Apple Watch βρίσκεται σε Αθόρυβη Λειτουργία, αυτή (επί του παρόντος) αγνοείται από το Walkie-Talkie. Το ίδιο ισχύει για τις λειτουργίες Μην ενοχλείτε και Theater Mode. Οπότε, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το γουόκι τόκι, δείξτε προσοχή: εάν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να αναπαράγονται τα ηχητικά μηνύματα από τις συνδεδεμένες επαφές σας, θα πρέπει να μειώσετε την ένταση με την ψηφιακή κορόνα μέσα από την εφαρμογή Walkie-Talkie. Ή, να κλείσετε τον εικονικό διακόπτη διαθεσιμότητας (βλ. κάτωθι φωτό στα δεξιά).

Μπορούμε να έχουμε ενεργές πολλές Walkie-Talkie συζητήσεις.

Ένα κίτρινο στρογγυλό εικονίδιο μας ενημερώνει για ενεργές walkie-talkie συνδέσεις.


Εάν κλείσουμε το διακόπτη διαθεσιμότητας που αναφέραμε πιο πριν (available) και κάποια επαφή μας προσπαθήσει να μας στείλει ένα ηχητικό μήνυμα, θα ενημερωθεί πως δεν είμαστε διαθέσιμοι αλλά και θα σταλεί γνωστοποίηση σε εμάς.

Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε την επικοινωνία με μία επαφή μας, αρκεί να ανοίξουμε και πάλι τον εικονικό διακόπτη διαθεσιμότητας. Για να υπάρξει επικοινωνία θα πρέπει και οι δύο πλευρές να είναι διαθέσιμες.

Η λειτουργία Walkie-Talkie θα γίνει επίσημα διαθέσιμη το Σεπτέμβρη με την κυκλοφορία του watchOS 5. Η Apple δεν έχει πρόγραμμα δημόσιων δοκιμών για το watchOS.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» ( Business Email Compromise –...

Εκατοντάδες επιχειρήσεις αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook

Μερικοί από τους κολοσσούς του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών στηρίζουν τη διεθνή καμπάνια Stop Hate For Profit, διαμαρτυρόμενοι για τη ρητορική μίσους που...

Apple Silicon (ARM) ready Mac apps

Η Apple πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη μετάβαση των υπολογιστών Mac στην ARM τεχνολογία. Στους παλιούς αυτό ξυπνά μνήμες από την πρώτη έκδοση...

Η Apple παρουσίασε το macOS 11 Big Sur

Πριν από 20 περίπου χρόνια ο Steve Jobs είχε αναφέρει πως το επερχόμενο τότε OS Χ ήταν το λειτουργικό σύστημα των επόμενων 20 ετών....

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για έξυπνα ρολόγια που θα κυκλοφορήσει περίπου κατά τα τέλη του...

Η Apple παρουσίασε το iPadOS 14

Εισαγωγή Η Apple σήμερα μας παρουσίασε το iOS 14, το watchOS 7, το tvOS 14, νέα χαρακτηριστικά στα AirPods, στο CarPlay, στο HomePod, την επερχόμενη...

Σχετικάάρθρα