Διευκρίνηση: δεν έχουμε εγκαταστήσει το watchOS 5 στη δική μας συσκευή. Το άρθρο προκύπτει από τις δοκιμές της Juli Clover, συντάκτριας της ιστοσελίδας MacRumors.

Στην πρώτη developer beta του watchOS 5 η εφαρμογή Walkie-Talkie δεν λειτουργούσε. Εάν κάποιος δοκίμαζε να την ανοίξει εμφανιζόταν το ενημερωτικό μήνυμα «coming soon». Στη δεύτερη όμως beta που κυκλοφόρησε χθες, η νέα λειτουργία γουόκι-τόκι, είναι διαθέσιμη και λειτουργική.

Όταν ανοίξετε την εφαρμογή Walkie-Talkie θα σας ζητηθεί να επιλέξετε (scroll) την επαφή με την οποία θα συνδεθείτε. Η επαφή σας θα ενημερωθεί μέσω ηχητικού (μπιπ) και γραπτού μηνύματος προκειμένου να εγκρίνει τη σύνδεση.

Προς το παρόν, υπάρχει μόνο η επιλογή «always allow» (επιτρέπεται πάντα) όταν δίνουμε μία έγκριση. Όταν η σύνδεση μεταξύ των δύο επαφών οριστικοποιηθεί, αρκεί το πάτημα του εικονικού κουμπιού ομιλίας. Απευθείας, η επαφή μας ακούει το ηχητικό μήνυμά μας. Από τις έως τώρα δοκιμές της Juli, ο ήχος είναι εξαιρετικά διαυγής.

Εάν το Apple Watch βρίσκεται σε Αθόρυβη Λειτουργία, αυτή (επί του παρόντος) αγνοείται από το Walkie-Talkie. Το ίδιο ισχύει για τις λειτουργίες Μην ενοχλείτε και Theater Mode. Οπότε, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το γουόκι τόκι, δείξτε προσοχή: εάν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να αναπαράγονται τα ηχητικά μηνύματα από τις συνδεδεμένες επαφές σας, θα πρέπει να μειώσετε την ένταση με την ψηφιακή κορόνα μέσα από την εφαρμογή Walkie-Talkie. Ή, να κλείσετε τον εικονικό διακόπτη διαθεσιμότητας (βλ. κάτωθι φωτό στα δεξιά).

Μπορούμε να έχουμε ενεργές πολλές Walkie-Talkie συζητήσεις.

Ένα κίτρινο στρογγυλό εικονίδιο μας ενημερώνει για ενεργές walkie-talkie συνδέσεις.


Εάν κλείσουμε το διακόπτη διαθεσιμότητας που αναφέραμε πιο πριν (available) και κάποια επαφή μας προσπαθήσει να μας στείλει ένα ηχητικό μήνυμα, θα ενημερωθεί πως δεν είμαστε διαθέσιμοι αλλά και θα σταλεί γνωστοποίηση σε εμάς.

Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε την επικοινωνία με μία επαφή μας, αρκεί να ανοίξουμε και πάλι τον εικονικό διακόπτη διαθεσιμότητας. Για να υπάρξει επικοινωνία θα πρέπει και οι δύο πλευρές να είναι διαθέσιμες.

Η λειτουργία Walkie-Talkie θα γίνει επίσημα διαθέσιμη το Σεπτέμβρη με την κυκλοφορία του watchOS 5. Η Apple δεν έχει πρόγραμμα δημόσιων δοκιμών για το watchOS.

ΣΧΟΛΙΑ