Ένα τραπεζάκι σαλονιού που έρχεται κατευθείαν από το μέλλον, που ολόκληρη η επιφάνεια του είναι μία μεγάλη οθόνη μέσω της οποίας μπορούμε να κάνουμε και να ελέγξουμε πράγματα. Μόνο που το μέλλον είναι ήδη εδώ και μπορείτε να αγοράσετε ένα τέτοιο τραπεζάκι ακόμα και σήμερα, όχι μόνο για να ακουμπάτε την κούπα με τον καφέ σας.

Οι διαστάσεις και ο σχεδιασμός τους είναι παρόμοια με τα περισσότερα κεντρικά τραπεζάκια καθιστικού (coffee tables) που θα βρείτε στα καταστήματα επίπλων και μπορούν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα περισσότερους από ένα χρήστη. Η επιφάνειά τους έχει αντικατασταθεί από οθόνη αφής (συνήθως αδιάβροχη) και κάτω από την οθόνη κρύβεται το υπολογιστικό σύστημα που υποστηρίζει τις εργασίες και τη σύνδεση με άλλες συσκευές και – βέβαια – το internet.

Η αναζήτηση στο διαδίκτυο μας αποκάλυψε τρία διαφορετικά προϊόντα που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην αγορά και σας τα παρουσιάζουμε.

 

Multi Touch Touchcenter

Οθόνη LED 43” 1080p, διπύρηνος επεξεργαστής Intel i5, RAM 8GB, αποθήκευση 240GB και Windows 10. Διαθέτει 40 σημεία αφής και μπορεί να “χωριστεί” σε 2 ή 4 “κομμάτια” για να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα έως 4 χρήστες που κάνουν διαφορετικά πράγματα. Κατασκευάζεται στον Καναδά, είναι ανθεκτικό στο νερό, έχει γυαλί υψηλής αντοχής και 2 χρόνια εγγύηση.

 

Ideum Duet

Διατίθεται με διαφορετικές οθόνες 43”, 49” και 55”, όλες UHD 4K. Υποστηρίζει 80 σημεία αφής χρησιμοποιώντας τεχνολογία projected-capacitive της . Τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel i7, RAM 16GB ή 32GB, μονός ή διπλός σκληρός δίσκος SSD 512GB, πλαίσιο από αλουμίνιο και Windows 10. Κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, είναι ανθεκτικό στο νερό, έχει “επαγγελματικό” γυαλί υψηλής αντοχής και 3 χρόνια εγγύηση.

 

HUMElab Tabata

Έχει οθόνη 42” LED IPS, φτιαγμένη για “επαγγελματική” χρήση. Διαθέτει 30 σημεία αφής και χρησιμοποιεί τεχνολογία projected-capacitive. Έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel i5 ή i7, RAM 8GB, σκληρό δίσκο SSD 128GB και μπορεί να λειτουργήσει με Windows, Linux και Android. Κατασκευάζεται στη Γαλλία, είναι ανθεκτικό στο νερό και έχει 3 χρόνια εγγύηση.

ΣΧΟΛΙΑ