Στις διακοπές με μεγάλη παρέα, τα θέματα πολλές φορές ξεκινούν πριν καν την αναχώρηση. Τη στιγμή που πρέπει να γίνουν οι διάφορες κρατήσεις. Ποιος θα το αναλάβει και ποια κάρτα θα χρεωθεί; Το όριο της κάρτας φτάνει για την κράτηση; Και μετά, πως θα πληρώσει ο καθένας το μερίδιο του;

Σχετικά αθόρυβα, η Airbnb προσπαθεί να γίνεται ολοένα και πιο ευέλικτη. Σύμφωνα με τον Tim Rathschmidt, εκπρόσωπο της εταιρείας, πολύ σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα το κόστος μίας κράτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων της Airbnb να μοιράζεται σε περισσότερα άτομα, με μέγιστο αριθμό ατόμων τα 16.

Η νέα αυτή υπηρεσία της Airbnb έρχεται να δώσει πρακτική λύση στο πρόβλημα του μοιράσματος των εξόδων όταν πρόκειται για διακοπές πολλών ατόμων. Ακόμα όμως και σε οικογενειακές διακοπές, το κόστος της διαμονής μπορεί να μοιραστεί σε περισσότερες πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες όταν το όριο/υπόλοιπο της μίας δεν επαρκεί. Επίσης, η ευέλικτη πληρωμή θα βοηθήσει και τους ιδιοκτήτες μεγάλων και ακριβών σπιτιών να έχουν περισσότερες κρατήσεις.

Η υπηρεσία τρέχει προς το παρόν δοκιμαστικά ώστε να εντοπιστούν πιθανά προβλήματα και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ