Η Avast δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα των ερευνών της για τις χειρότερες εφαρμογές του Android οικοσυστήματος ως προς την κατανάλωση ενέργειας, την κατασπατάληση των πόρων του συστήματος, αλλά και του προγράμματος των δεδομένων μας.

Τα αποτελέσματα αυτά αφορούν το πρώτο τρίμηνο του 2017 και δημοσιοποιήθηκαν αυτές τις μέρες. Πολλές από τις εφαρμογές που αναφέρονται είναι παλιές, αλλά, αρκετοί χρήστες που διαθέτουν μη αναβαθμισμένες συσκευές θα τις εντοπίσουν στις συσκευές τους.

Εφαρμογές που «αδειάζουν» τη μπαταρία κατά την εκκίνηση

Κατηγορίες: Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Παραγωγικότητα, Εργαλεία, Επικοινωνίες

Εφαρμογές που «αδειάζουν» τη μπαταρία, γενικώς

Κατηγορίες: Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Ψυχαγωγία, Παραγωγικότητα, Εργαλεία, Επικοινωνίες, Μουσική & Ήχος, Εφημερίδες και Περιοδικά

Εφαρμογές που «ρίχνουν» την απόδοση της συσκευής κατά την εκκίνηση

Κατηγορίες: Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Παραγωγικότητα, Εργαλεία, Επικοινωνίες, Εφημερίδες και Περιοδικά

Εφαρμογές που «ρίχνουν» την απόδοση της συσκευής, γενικώς

Κατηγορίες: Ψυχαγωγία, Παραγωγικότητα, Εργαλεία, Επικοινωνίες, Εφημερίδες και Περιοδικά

Εφαρμογές που καταναλώνουν μεγάλο όγκο δεδομένων κατά την εκκίνηση

Κατηγορίες: Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Μουσική & Ήχος, Εργαλεία, Επικοινωνίες, Εφημερίδες και Περιοδικά, Καιρός

Εφαρμογές που καταναλώνουν μεγάλο όγκο δεδομένων, γενικώς

Κατηγορίες: Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Μουσική & Ήχος, Εργαλεία, Επικοινωνίες, Εφημερίδες και Περιοδικά, Αγορές, Φωτογραφία, Ψυχαγωγία, Παραγωγικότητα

Κλείνοντας

Όσες εφαρμογές περιλαμβάνονται στις λίστες της Avast και δεν τις χρησιμοποιείτε ή τις χρησιμοποιείτε πολύ σπάνια, καλό θα ήταν να τις διαγράψετε. Επίσης, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πολλούς messengers. Μπορεί να θέλουμε να είμαστε σε επαφή με όλους τους φίλους μας, αλλά, (για παράδειγμα) με ένα facebook messenger και ένα viber, λογικά, θα μπορούμε να επικοινωνούμε με όλους. Αν έχετε εγκατεστημένους 5-6 messengers (και ειδικά αν είναι τα wechat, ChatOn και WhatsApp), να είστε σίγουροι πως η ενεργειακή αυτονομία της συσκευής σας θα είναι περιορισμένη.

Ως προς το σοβαρό ζήτημα της κατανάλωσης δεδομένων, θα προτείναμε να επιλέξετε για τις εφαρμογές που τα κατασπαταλούν, να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητών δεδομένων. Μπορεί αυτό να είναι δύσκολο για την εφαρμογή του Facebook, αλλά δεν θα χάσετε κάτι αν δείτε (για παράδειγμα) Netflix, ή το BBC News μέσω Wi-fi, όταν αυτό είναι εφικτό.

Συμβουλές που να ισχύουν για όλους, δεν μπορούν να υπάρξουν. Ο καθένας από εμάς έχει βολευτεί κάποιες εφαρμογές και μπορεί να αγνοήσει κάποιες άλλες. Δείτε μόνοι σας τους πίνακες και αναλόγως των αναγκών σας και των ψηφιακών συνηθειών σας επιλέξτε εσείς ποιες θα διαγράψετε, ή σε ποιες εφαρμογές θα αφαιρέσετε το δικαίωμα της πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω δικτύου κινητών δεδομένων.

Με λίγη προσοχή, παρατηρητικότητα και υπομονή, μπορείτε να αυξήσετε κατά πολύ την ενεργειακή αυτονομία της συσκευής σας και να περιορίσετε τον όγκο δεδομένων κινητού δικτύου που καταναλώνετε, χωρίς να σας λείψει τίποτα.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ