34.8 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Pesto Assistant: ο πρώτος ψηφιακός βοηθός για όλα τα Android smartphones που μιλάει και καταλαβαίνει Ελληνικά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Πριν λίγες μέρες έφτασε στο mailbox μας το δελτίο τύπου της Useappility, μίας εταιρείας τεχνολογίας που ιδρύθηκε το 2013 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Το μήνυμα αφορούσε τον ψηφιακό βοηθό Pesto. Πρόκειται για τον πρώτο προσωπικό ψηφιακό βοηθό που καταλαβαίνει και μιλάει Ελληνικά και που μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα Android smartphones.

Μας κίνησε την περιέργεια και αποφασίσαμε να του ρίξουμε μια ματιά. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να αναφέρουμε πως η υποστήριξη είναι όντως ευρεία, καθώς ο Pesto Assistant μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές που φέρουν την έκδοση 4.1 του Android ή νεότερη.

Θα πρέπει να αναφερθεί επίσης πως στο κάτω μέρος της εφαρμογής προβάλλονται διαφημίσεις.

Στο δια ταύτα, ο Pesto λειτουργεί. Πολλοί χρήστες εκτιμάμε πως θα βολευτούν αφάνταστα τον ψηφιακό βοηθό της Useappility. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφαρμογής με τον Pesto μπορούμε να:

 • Καλέσουμε οποιαδήποτε επαφή μας
 • Γράψουμε και να στείλουμε SMS και email
 • Λάβουμε υπενθυμίσεις
 • Μεταφράσουμε σε πάνω από 40 γλώσσες
 • Παίξουμε μουσική και video από το YouTube
 • Κάνουμε αναζητήσεις στο internet
 • Πλοηγηθούμε σε κάποια διεύθυνση
 • Οδηγηθούμε στο μέρος που παρκάραμε
 • Λάβουμε πληροφορίες για τον καιρό για οποιοδήποτε μέρος
 • Βάλουμε ξυπνητήρι
 • Ανοίξουμε και να κλείσουμε το Bluetooth και το Wi-Fi
 • Ανοίξουμε τις λειτουργίες και εφαρμογές της συσκευής μας

Όμως θέλει ακόμα αρκετή δουλειά. Αν για παράδειγμα ρωτήσετε για τον καιρό στην Κοζάνη αύριο, θα λάβετε ως αποτέλεσμα τη σελίδα αναζήτησης και όχι μία ενημερωτική κάρτα με τον καιρό της Κοζάνης.

Επίσης, οι λειτουργίες που ακολουθούν είναι διαθέσιμες μόνο στην Pro έκδοση, η οποία κοστίζει 1,19€ το μήνα. Οι δημιουργοί της εφαρμογής έχουν αναφέρει πως στο μέλλον θα υπάρξει η δυνατότητα απόκτησης της Pro έκδοσης και μέσω εφάπαξ χρέωσης.

Αυτό που θα θέλαμε είναι η οπτική πληροφορία αυτών που λέμε. Δηλαδή, όταν μιλάμε, δεν έχουμε κάποια ένδειξη ως προς το τι ακούει ο βοηθός, παρά μόνο όταν ολοκληρώσουμε τη φράση μας.

Στα θετικά καταγράφουμε τη Βοήθεια που προσφέρει η εφαρμογή στο χρήστη. Πρόκειται για τις λίγες εφαρμογές που η Βοήθεια, είναι όντως βοήθεια.

Η πρωτοβουλία αυτή μας άρεσε. Χρειάζεται σίγουρα αρκετή δουλειά ακόμα, αλλά έχει προοπτική. Σας προτείνουμε να κατεβάσετε τον Pesto Assistant και να τον δοκιμάσετε. Αν «ψήνεστε» για τις Pro λειτουργίες του θα σας προτείναμε να περιμένετε την ενεργοποίηση της εφάπαξ αγοράς και να μη μπείτε στη διαδικασία των συνδρομών.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία αξιόλογη και χρηστική προσπάθεια. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που λάβαμε:

Pesto Assistant : Πες το κι έγινε!

«Καλημέρα! Σήμερα δεν έχετε υπενθυμίσεις. Ο καιρός στην περιοχή είναι κυρίως ηλιοφάνεια». Από εδώ και πέρα κάθε φορά που θα ανοίγετε το smartphone ή το tablet σας, θα σας συνοδεύει ο προσωπικός ψηφιακός σας βοηθός, ο Pesto Assistant. Μιλάει και καταλαβαίνει Ελληνικά και εκτελεί κάθε σας φωνητική εντολή! Μπορείτε να τον κατεβάσετε δωρεάν από το Play Store σε όποια Android συσκευή και αν έχετε.

Ο Pesto Assistant είναι πολυπράγμων: καλεί τις επαφές σας, στέλνει μηνύματα, γράφει mail, παίζει τραγούδια, σας διαβάζει τα εισερχόμενα μηνύματά σας, σας λέει ποιος σας καλεί, μεταφράζει σε 40 και πλέον γλώσσες, σας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις σας, σας λέει τον καιρό, σας οδηγεί στον προορισμό σας, σας δίνει τις πληροφορίες που ψάχνετε, βρίσκει πού παρκάρατε, ακόμη και το ξυπνητήρι βάζει! Και όλα αυτά μόνο με τη φωνή σας (και τη φωνή του!). Όχι, καφέ δεν κάνει. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Ο ψηφιακός σας βοηθός Pesto Assistant θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος όταν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο, προχωράτε στο δρόμο, είστε απασχολημένοι με άλλες δουλειές, έχετε ξεχάσει τα γυαλιά σας, έχετε σημαντικότερα πράγματα να κάνετε, θέλετε να εντυπωσιάσετε την παρέα σας ή απλά κάθεστε κουρασμένοι στον καναπέ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Pesto Assistant και το τι μπορεί να κάνει για εσάς, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εφαρμογής. Κατεβάστε τον Pesto Assistant τώρα και κάντε την καθημερινότητά σας λίγο καλύτερη!

NerdForAndroid
NerdForAndroid
Android rules

ΠΡΟΣΦΑΤΑ