30.2 C
Athens
Κυριακή, 27 Σεπ 2020
SOFTW | HARDW | APPS Οι πέντε σημαντικές βελτιώσεις του επεξεργαστή Snapdragon 845 της...

Οι πέντε σημαντικές βελτιώσεις του επεξεργαστή Snapdragon 845 της Qualcomm

-

Η Qualcomm ναι μεν ανακοίνωσε το νέο επεξεργαστή της Snapdragon 845, αλλά δεν αποκάλυψε (κατά την ανακοίνωση) στην πραγματικότητα σημαντικές λεπτομέρειες. Ευτυχώς, σε δεύτερο χρόνο τις παρείχε στα media και σας τις παρουσιάζουμε.

Αν και το άλμα από τον Snapdragon 835 μοιάζει μικρό, ακολουθούν μερικά παραδείγματα που “δείχνουν” πως οι βελτιώσεις δεν θα είναι στα σημεία, αλλά μεγάλες και ουσιαστικές.

Είναι γρηγορότερος (και όχι μόνο στην ταχύτητα του επεξεργαστή)

Εννοείται πως κάθε νέα έκδοση μίας CPU φέρει και βελτιώσεις στην ταχύτητά της. Όμως, με τον Snapdragon 845 δεν δίνεται έμφαση μόνο στην απόδοση του επεξεργαστή.

Η νέα υπομονάδα γραφικών Adreno 630 είναι κατά 30% γρηγορότερη και 30% πιο αποδοτική ενεργειακά σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοσή της. Η Qualcomm ισχυρίζεται πως η διαφορά της απόδοσης σε tasks που άπτονται της Τεχνητής Νοημοσύνης θα είναι αυξημένη κατά 300%!

Η CPU είναι γρηγορότερη κατά 25% στους αποδοτικούς πυρήνες της, ενώ στους πυρήνες που εστιάζουν στη μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση, η αύξηση της απόδοσης περιορίζεται στο 15%.

Υπάρχουν αξιόλογες βελτιώσεις στον τομέα του video

Πλέον, το Ultra HD 4K video θα είναι hardware-accelerated. Οι χρήστες, στις “δυνατές” συσκευές θα μπορούν να κάνουν λήψη video 4K στα 60fps.

Επίσης, θα μπορεί να γίνεται λήψη video 720p στα 480 fps!

Λόγω της επιτάχυνσης υλικού (hardware accelaration), θα υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην απόδοση των καμερών, υπό χαμηλό φωτισμό, αλλά και θα υπάρχει η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών πορτρέτου με ένα μόνο φακό. Αν και η Google το κατάφερε με τον Snapdragon 835, οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα εκμεταλλευτούν την πιο εύκολη – με τον 845 – υλοποίηση.

Η Επαυξημένη Πραγματικότητα θα πλησιάσει τα εξειδικευμένα headsets

Η αυξημένη επεξεργαστική δύναμη και η αύξηση της απόδοσης των γραφικών θα επιτρέψουν στις συσκευές που θα φέρουν το νέο επεξεργαστή να απογειώσουν τις VR δυνατότητές τους.

Ο Snapdragon 845 παρέχει native υποστήριξη του πρωτοκόλλου Room-Scale VR. Αυτό σημαίνει πως – όπως στο HoloLens – θα υπάρξει η υποστήριξη κίνησης εντός ενός εικονικού χώρου, ο οποίος προσωμοιώνει το δωμάτιο που πραγματικά βρισκόμαστε.

Με την υποστήριξη παρακολούθησης των ματιών (eye-tracking), του hand tracking και του Adreno foveation αναμένουμε να δούμε εντυπωσιακές υλοποιήσεις στον τομέα της Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Ασύρματη συνδεσιμότητα

Με τον Snapdragon 845 η αύξηση της μέσης αλλά και μέγιστης ταχύτητας LTE αναμένεται να φτάσει το 20% με ταχύτητες που θα αγγίζουν (θεωρητικά) το 1,2 GBps. Επίσης, βελτίωση θα υπάρξει και στη διακίνηση δεδομένων μέσω Wi-Fi.

Επιπροσθέτως, η native υποστήριξη του πρωτοκόλλου Bluetooth 5, θα προσφέρει (στις συμβατές συσκευές) έως και 50% εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη χρήση των bluetooth (5) αξεσουάρ.

Είναι πιο ασφαλής

Ο Snapdragon 845 περιλαμβάνει το Secure Processing Unit, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει “απομονωμένο” και ανεξάρτητα, για τη διαχείριση ευαίσθητων πληροφοριών.

Περιλαμβάνει το δικό του μικρο-επεξεργαστή, τη δική του μνήμη, αλλά και ανεξάρτητη γεννήτρια τυχαίων χαρακτήρων και κωδικοποίηση.

 

Αναμένουμε εντός του 2018 οι συσκευές – ναυαρχίδες να “εκμεταλλευτούν” πλήρως τα καλούδια που μας φέρνει ο Snapdragon 845 της Qualcomm.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Σχετικάάρθρα