11.3 C
Athens
Τρίτη, 09 Μαρ 2021
SOFTW | HARDW | APPS Οι πέντε σημαντικές βελτιώσεις του επεξεργαστή Snapdragon 845 της...

Οι πέντε σημαντικές βελτιώσεις του επεξεργαστή Snapdragon 845 της Qualcomm

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΗ Qualcomm ναι μεν ανακοίνωσε το νέο επεξεργαστή της Snapdragon 845, αλλά δεν αποκάλυψε (κατά την ανακοίνωση) στην πραγματικότητα σημαντικές λεπτομέρειες. Ευτυχώς, σε δεύτερο χρόνο τις παρείχε στα media και σας τις παρουσιάζουμε.

Αν και το άλμα από τον Snapdragon 835 μοιάζει μικρό, ακολουθούν μερικά παραδείγματα που “δείχνουν” πως οι βελτιώσεις δεν θα είναι στα σημεία, αλλά μεγάλες και ουσιαστικές.

Είναι γρηγορότερος (και όχι μόνο στην ταχύτητα του επεξεργαστή)

Εννοείται πως κάθε νέα έκδοση μίας CPU φέρει και βελτιώσεις στην ταχύτητά της. Όμως, με τον Snapdragon 845 δεν δίνεται έμφαση μόνο στην απόδοση του επεξεργαστή.

Η νέα υπομονάδα γραφικών Adreno 630 είναι κατά 30% γρηγορότερη και 30% πιο αποδοτική ενεργειακά σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοσή της. Η Qualcomm ισχυρίζεται πως η διαφορά της απόδοσης σε tasks που άπτονται της Τεχνητής Νοημοσύνης θα είναι αυξημένη κατά 300%!

Η CPU είναι γρηγορότερη κατά 25% στους αποδοτικούς πυρήνες της, ενώ στους πυρήνες που εστιάζουν στη μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση, η αύξηση της απόδοσης περιορίζεται στο 15%.

Υπάρχουν αξιόλογες βελτιώσεις στον τομέα του video

Πλέον, το Ultra HD 4K video θα είναι hardware-accelerated. Οι χρήστες, στις “δυνατές” συσκευές θα μπορούν να κάνουν λήψη video 4K στα 60fps.

Επίσης, θα μπορεί να γίνεται λήψη video 720p στα 480 fps!

Λόγω της επιτάχυνσης υλικού (hardware accelaration), θα υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην απόδοση των καμερών, υπό χαμηλό φωτισμό, αλλά και θα υπάρχει η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών πορτρέτου με ένα μόνο φακό. Αν και η Google το κατάφερε με τον Snapdragon 835, οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα εκμεταλλευτούν την πιο εύκολη – με τον 845 – υλοποίηση.

Η Επαυξημένη Πραγματικότητα θα πλησιάσει τα εξειδικευμένα headsets

Η αυξημένη επεξεργαστική δύναμη και η αύξηση της απόδοσης των γραφικών θα επιτρέψουν στις συσκευές που θα φέρουν το νέο επεξεργαστή να απογειώσουν τις VR δυνατότητές τους.

Ο Snapdragon 845 παρέχει native υποστήριξη του πρωτοκόλλου Room-Scale VR. Αυτό σημαίνει πως – όπως στο HoloLens – θα υπάρξει η υποστήριξη κίνησης εντός ενός εικονικού χώρου, ο οποίος προσωμοιώνει το δωμάτιο που πραγματικά βρισκόμαστε.

Με την υποστήριξη παρακολούθησης των ματιών (eye-tracking), του hand tracking και του Adreno foveation αναμένουμε να δούμε εντυπωσιακές υλοποιήσεις στον τομέα της Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Ασύρματη συνδεσιμότητα

Με τον Snapdragon 845 η αύξηση της μέσης αλλά και μέγιστης ταχύτητας LTE αναμένεται να φτάσει το 20% με ταχύτητες που θα αγγίζουν (θεωρητικά) το 1,2 GBps. Επίσης, βελτίωση θα υπάρξει και στη διακίνηση δεδομένων μέσω Wi-Fi.

Επιπροσθέτως, η native υποστήριξη του πρωτοκόλλου Bluetooth 5, θα προσφέρει (στις συμβατές συσκευές) έως και 50% εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη χρήση των bluetooth (5) αξεσουάρ.

Είναι πιο ασφαλής

Ο Snapdragon 845 περιλαμβάνει το Secure Processing Unit, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει “απομονωμένο” και ανεξάρτητα, για τη διαχείριση ευαίσθητων πληροφοριών.

Περιλαμβάνει το δικό του μικρο-επεξεργαστή, τη δική του μνήμη, αλλά και ανεξάρτητη γεννήτρια τυχαίων χαρακτήρων και κωδικοποίηση.

 

Αναμένουμε εντός του 2018 οι συσκευές – ναυαρχίδες να “εκμεταλλευτούν” πλήρως τα καλούδια που μας φέρνει ο Snapdragon 845 της Qualcomm.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Ζημιά στην όραση οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη

Σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει την όραση του να έχει χαμηλώσει στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με...

Ιστορικό υψηλό για την ισοτιμία του Bitcoin

Aνήμερα των δωδέκατων γενεθλίων του, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ. Η πορεία της ισοτιμίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου υπήρξε σταθερά...

Σχετικάάρθρα