Οι κοινοπραξίες που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον για το έργο «Εγκατάσταση πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών, δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση» που έχει προκηρύξει το υπουργείο Υποδομών, είναι οι εξής:

  1. Όμιλος ΟΤΕ σε συνεργασία με τη θυγατρική της Deutsche Telekom, T. Systems.
  2. Άκτωρ – Intrakat – Intrasoft – Autostrade (ιταλική)
  3. Τέρνα – Vinci – Kapsch (σουηδική)
  4. Όμιλος Μυτιληναίου – Nusz (ουγγρική)
  5. Starbag

Σημείωση: δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται όμως για έγκυρες πληροφορίες του infocom.gr

Η εκτιμώμενη τελική αξία του έργου ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ, δεν υπάρχει όμως ακόμα σαφές χρονοδιάγραμμα. Το σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων δεν θα εφαρμοστεί στην Αττική Οδό, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρίου και στη ζεύξη Πρέβεζας – Ακτίου.

Τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά του έργου είναι τα εξής:

  1. πρόκειται για σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης
  2. είναι σύστημα ελεύθερης ροής
  3. είναι ενιαίο για τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, την Ιόνια οδό, τον Ε65, το Μορέα και την Ολυμπία Οδό
  4. θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει, με προτεραιότητα στην Εγνατία Οδό

Πώς θα λειτουργεί

Οχήματα επαγγελματικής χρήσεως

Η λειτουργία του συστήματος θα γίνεται με την εγκατάσταση Εποχούμενων Συσκευών (On Board Units – OBUs) μέσω των οποίων θα καταγράφεται δορυφορικά η κίνηση των οχημάτων επί του οδικού δικτύου. Το Σύστημα Ηλεκτρονικών Διοδίων θα μετρά αυτόματα την απόσταση που διανύει το όχημα και θα υπολογίζει το οφειλόμενο οδικό τέλος. Το ποσό θα καταβάλλεται από τον χρήστη ηλεκτρονικά, με τρόπο που θα επιλέγει ανάμεσα σε πολλαπλά προσφερόμενα κανάλια πληρωμών.

Ο εντοπισμός της θέσης του χρήστη θα γίνεται μέσω GPS και οι πληροφορίες αυτές θα μεταδίδονται προς το Σύστημα Ηλεκτρονικών Διοδίων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Για λόγους συμμόρφωσης με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και για λειτουργική ευκολία, το σύστημα θα ενσωματώσει βασικούς μηχανισμούς διαλειτουργικότητας που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Τηλεδιοδίων (European Electronic Tolling Service – EETS).

Οχήματα Ιδιωτικής Χρήσης

Το σύστημα θα λειτουργεί με βάση την οπτική αναγνώριση των πινακίδων κυκλοφορίας του κάθε οχήματος (Automatic Number Plates Recognition – ANPR ή σύστημα «video tolling»). Το όχημα θα αναγνωρίζεται από τις πινακίδες κατά την είσοδό του στο οδικό δίκτυο, αλλά και κατά την έξοδό του. Με βάση τη χιλιομετρική απόσταση που θα έχει διανυθεί, θα υπολογίζεται αυτόματα και το οφειλόμενο οδικό τέλος.

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ