Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua News μετέδωσε πως στο Πεκίνο θα υλοποιηθεί επένδυση ύψους 2,12 δις δολαρίων για τη δημιουργία πάρκου ανάπτυξης των τεχνολογιών που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος του ευρύτερου πλάνου της κυβέρνησης της Κίνας που σκοπεύει να καταστήσει τη χώρα παγκόσμια ηγέτιδα της Τεχνητής Νοημοσύνης έως το 2025.

Το πάρκο αυτό θα στεγάζει 400 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης, ένα “εθνικής εμβέλειας” εργαστήριο ΤΝ, ενώ αναζητούνται συνεργασίες και με διεθνή Πανεπιστήμια, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Τα πλάνα του Πεκίνου για την ταχεία ανάπτυξη των τεχνολογιών που άπτονται της Τεχνητής Νοημοσύνης σχετίζονται άμεσα με τον ανταγωνισμό της χώρας με τις ΗΠΑ ως προς την ανάπτυξη εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας.

H Κίνα στοχεύει στη δημιουργία μιας βιομηχανίας αξίας 23 δις δολαρίων έως το 2020 και 52 δις δολαρίων έως το 2025, σύμφωνα με το Κρατικό Συμβούλιο της χώρας.

Ο οδικός χάρτης ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει εξαγγελθεί προβλέπει συνεργασίες μεταξύ ιδιωτικών, δημόσιων και στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Στα προάστια της πόλης του Πεκίνου έχει “δεσμευθεί” μία ζώνη οδήγησης, αποκλειστικά για τη δοκιμή και την ανάπτυξη αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Κίνα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των τεχνολογικών κολοσσών. Τον προηγούμενο μήνα η Google ανακοίνωσε πως θα σχηματίσει μία ομάδα ερευνών η οποία θα εξειδικεύεται στην ΤΝ και θα εδρεύει στο Πεκίνο, παρ’ όλο που η διάσημη μηχανή αναζήτησής της παραμένει μπλοκαρισμένη πίσω από το κυβερνητικό “τοίχος προστασίας”.

 

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ