Με βάση την τεχνολογία που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το σοβαρότερο ίσως πρόβλημα που παρουσιάζουν τα αναδιπλούμενα (πτυσσόμενα) smartphones είναι η “γραμμή”, κάτι σαν “τσάκισμα”, που εμφανίζεται κατά πλάτος της οθόνης, στο σημείο ακριβώς που διπλώνει. Η Apple υποστηρίζει ότι έχει τη λύση για αυτό το σοβαρό πρόβλημα και φρόντισε να την κατοχυρώσει με τη μορφή της ευρεσιτεχνίας (πατέντα).

Το πρόβλημα του “τσακίσματος” εμφανίζεται με την πάροδο του χρόνου και μετά από αλλεπάλληλα διπλώματα και ξεδιπλώματα της οθόνης του τηλεφώνου. Όπως φαίνεται από τα σχέδια που κατέθεσε, η Apple λύνει το πρόβλημα με νέο είδος μεντεσέδων οι οποίοι χρησιμοποιούν ένα ζευγάρι μικροσκοπικών κινούμενων “πτερυγίων”. Σύμφωνα με την πατέντα της Apple, υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ των δύο τμημάτων της οθόνης του τηλεφώνου, το οποίο είναι εμφανές όταν η οθόνη είναι διπλωμένη. Τη στιγμή που η οθόνη ξεδιπλώνεται, τα “πτερύγια” αυτά ανοίγουν και καλύπτουν το κενό.

Η Apple, μέχρι τώρα, δεν έχει εκδηλώσει ανοιχτά το ενδιαφέρον της για την αγορά των αναδιπλούμενων τηλεφώνων που προσπαθεί να δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως με εμπορικές κινήσεις της Samsung. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει ήδη πολλές κρυφές δοκιμές για λογαριασμό της Apple ή θα δούμε αναδιπλούμενη οθόνη στο αμέσως επόμενο iPhone.

ΣΧΟΛΙΑ