30.2 C
Athens
Παρασκευή, 25 Σεπ 2020
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ Παρουσίαση: bluetooth πιεσόμετρο iHealth Track

Παρουσίαση: bluetooth πιεσόμετρο iHealth Track

Εξετάζουμε αν ένα φθηνό πιεσόμετρο που συνδέεται με το κινητό μας μπορεί πραγματικά να προσφέρει extra, χρήσιμες λειτουργίες.

-

Εδώ και μία εβδομάδα δοκιμάζουμε το πιεσόμετρο Track της iHealth και ήρθε η ώρα να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Σε ποιους απευθύνεται το προϊόν;

Το Track της iHealth αφορά όσους λαμβάνουν μετρήσεις ως προς την αρτηριακή τους πίεση, για οποιοδήποτε λόγο.

Τι σημαίνει συστολική και διαστολική πίεση;

η συγκεκριμένη απάντηση έχει αντιγραφεί και επικολληθεί αυτούσια από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Η καρδιά “χτυπά” περισσότερο από 100.000 φορές την ημέρα. Κάθε φορά που “χτυπά”, διώχνει μια ποσότητα αίματος στις αρτηρίες μας. Αυτή η ποσότητα αίματος αυξάνει την πίεση μέσα στις αρτηρίες μας. Μεταξύ δύο χτύπων η καρδιά ξεκουράζεται και γεμίζει με αίμα. Έτσι η αρτηριακή πίεση εκφράζεται με δύο αριθμούς. Ο πρώτος αριθμός, π.χ. το 12 ή σωστότερα το 120 είναι η πίεση που ασκεί το αίμα στο τοίχωμα των αρτηριών καθώς φεύγει από την καρδιά κι ονομάζεται συστολική πίεση ή μεγάλη, ενώ ο δεύτερος αριθμός, π.χ. 8 ή σωστότερα 80 είναι η πίεση που ασκεί το αίμα στα τοιχώματα των αρτηριών όταν η καρδιά πια ξεκουράζεται κι ονομάζεται διαστολική πίεση ή μικρή. Οι μονάδες μέτρησης της πίεσης είναι τα χιλιοστά της στήλης υδραργύρου (mmHg).

Τι συσκευή χρειάζεται για να μεταφέρω τις μετρήσεις μου;

  • Συσκευές iOS της Apple (iOS έκδοση 8.0 ή νεότερη)
  • Συσκευές Android (με έκδοση 4.0 ή νεότερη)

Συσκευασία

Η λιτή συσκευασία περιέχει τη συσκευή μέτρησης, το περιβραχιόνιο και ένα βιβλιαράκι οδηγιών με οδηγίες (και) στα Ελληνικά.

Στη συσκευασία υπάρχουν επίσης τρεις ΑΑΑ (μικρές) μπαταρίες τις οποίες και τοποθετούμε στην πλάτη της συσκευής, αφαιρώντας το σχετικό κάλυμμα.

Η συσκευή

Στη συσκευή συναντάμε το καντράν (συστολική, διαστολική πίεση και παλμοί), το πλήκτρο bluetooth/συγχρονισμού [1] και το πλήκτρο έναρξης / λήξης.

Μέτρηση

Εφόσον βρισκόμαστε σε κατάσταση ηρεμίας επί 10 λεπτά συνδέουμε το περιβραχιόνιο στην ειδική υποδοχή και το φοράμε στο αριστερό μας χέρι. Πατάμε μία φορά το πλήκτρο start/stop [2]. Μετά από λίγη ώρα θα έχουμε τα αποτελέσματα της μέτρησης. Αναμένουμε άλλα τρία λεπτά και λαμβάνουμε άλλη μία μέτρηση. Αν είναι παραπλήσιες, υπολογίζουμε το μέσο όρο. Αν διαφέρουν κατά πολύ, λαμβάνουμε και τρίτη μέτρηση.

Σε κάθε μέτρηση το χρώμα της οθόνης αλλάζει από πράσινο έως κόκκινο, ανάλογα με τις ληφθείσες τιμές:

Δεν χρειάζεται βιασύνη ως προς την αποστολή των δεδομένων στο κινητό μας, η συσκευή μπορεί να αποθηκεύσει έως και 60 εγγραφές. Επίσης, στο εγχειρίδιο χρήσης αναφέρεται πως δεν συνίσταται η χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών. 

Σύνδεση με smartphone / tablet

Κατεβάζουμε τη δωρεάν εφαρμογή iHealth για το Android ή το iOS. Σταθείτε δίπλα στο πιεσόμετρο και ακολουθήστε τις (εύκολες και σύντομες) οδηγίες σύνδεσης. Επίσης, (δυστυχώς πλέον συμβαίνει σε κάθε προϊόν) θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα δωρεάν λογαριασμό.

Πατάμε στο πιεσόμετρο το κουμπί [1] bluetooth/συγχρονισμού. Αμέσως στην οθόνη (της συσκευής) θα εμφανιστεί ένας αριθμός, από το 1 έως το 60. Είναι ο αριθμός των εγγραφών που δεν έχουν ακόμα μεταφερθεί στην έξυπνη συσκευή μας.

Αμέσως μετά, ανοίγουμε την εφαρμογή, πατάμε στις τρεις γραμμές επάνω αριστερά και επιλέγουμε Πίεση αίματος.

Το κινητό μας θα συνδεθεί με το πιεσόμετρο και θα πρέπει να δούμε μία εικόνα σαν και αυτή:

Πατάμε Συγχρονισμός και τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα μεταφερθούν στο smartphone / tablet μας.

Διαχείριση των μετρήσεων

Αυτές λοιπόν είναι οι δύο μετρήσεις μας. Εάν θέλουμε να τις αποθηκεύσουμε (για παράδειγμα, μία μέτρηση μπορεί να αφορά ένα φίλο μας και μπορεί να μην θέλουμε να αποθηκευθεί στο ιστορικό μας) πατάμε στο βελάκι που δείχνει προς τα επάνω, στα δεξιά κάθε εγγραφής.

Οποιαδήποτε εγγραφή εγκρίνουμε, μεταφέρεται στη λίστα μας. Μπορούμε να πατήσουμε επάνω σε οποιαδήποτε μέτρηση και να εισάγουμε σημειώσεις (π.χ. μετά το μεσημεριανό φαγητό).

Πατώντας στο εικονίδιο του διαμοιρασμού (ενώ βρισκόμαστε στη λίστα μας) μπορούμε να μοιραστούμε τις μετρήσεις μας (ή μία συγκεκριμένη, εφόσον βρισκόμαστε εντός αυτής) όπου επιθυμούμε, για παράδειγμα στο γιατρό μας. Προσοχή, εάν επιλέξουμε εξαγωγή σε CSV format, θα αποσταλούν και οι σημειώσεις μας.

Διαγράμματα στην εφαρμογή

Η εφαρμογή της iHealth, η οποία θα πρέπει να τονίσουμε πως υποστηρίζει πλήρως την Ελληνική γλώσσα, μας παρέχει και τη δυνατότητα της οπτικοποίησης των αποτελεσμάτων μας.

Σύνδεση με HealthKit

Αυτό το σκέλος αφορά τους χρήστες του οικοσυστήματος της Apple. Το Track είναι πλήρως συμβατό με το HealthKit κάτι που σημαίνει πως οι μετρήσεις σας θα μεταφέρονται αυτόματα στην καρτέλα σας εντός της εφαρμογής Υγεία.

Τιμή

Τη συσκευή την αγοράσαμε από Ελληνικό ανεξάρτητο κατάστημα στα 42€ με δωρεάν τα έξοδα αποστολής. Στα διεθνή sites κοστίζει περίπου από 35 ευρώ (συν έξοδα αποστολής).

Συμπεράσματα

Η συσκευή είναι πανεύκολη στη χρήση και έως τώρα δεν έχει παρουσιάσει οποιαδήποτε δυσλειτουργία ούτε ως προς τις μετρήσεις της, ούτε ως προς τη διασύνδεσή της για τη μεταφορά των αποθηκευμένων δεδομένων.

Η εφαρμογή της iHealth περιέργως (και σε αντίθεση με αυτή της Xiaomi) είναι πολύ καλή και θα σας βοηθήσει να εξάγετε / αποστείλετε τις μετρήσεις όποτε χρειαστεί. Εφόσον έχετε δημιουργήσει λογαριασμό, κατεβάστε τη και στο tablet σας προκειμένου να διαχειρίζεστε τις μετρήσεις σας σε μεγαλύτερη και πιο βολική οθόνη.

Το πιεσόμετρο Track της iHealth μας άφησε πολύ ευχαριστημένους. Αν η συσκευασία περιείχε και θήκη μεταφοράς, θα επρόκειτο για το πρώτο μας review με βαθμολογία 10/10.

Βαθμολογία: 9,5/10 (με ιδιαίτερη έμφαση στο Value for Money [τι παίρνουμε για τα χρήματα που πληρώνουμε])

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για την πιστοποίηση του προϊόντος, πατήστε εδώ.

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Σχετικάάρθρα