30.2 C
Athens
Σάββατο, 26 Σεπ 2020
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ PAY TV Πάνω από 15 εκατ. προβολές για το Stranger Things...

Πάνω από 15 εκατ. προβολές για το Stranger Things 2 μέσα σε τρεις μέρες

Οι υπηρεσίες ροής (streaming) κερδίζουν συνεχώς έδαφος έναντι των παραδοσιακών τρόπων θέασης

-

Η τεχνολογία έχει συντελέσει τα μέγιστα στην αλλαγή των συνηθειών μας (και) ως προς την ψυχαγωγία μας. Κάποτε, η τηλεόραση ήταν ο δημοφιλέστερος τρόπος θέασης ταινιών και σειρών. Πλέον αυτό, δεν ισχύει.

Τα στοιχεία που σας παραθέτουμε προέρχονται από την εταιρεία μετρήσεων Nielsen. Σημειώστε πως τα νούμερα που θα διαβάσετε είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερα, καθώς αφορούν μόνο τις ΗΠΑ και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά οι φορητές συσκευές. Μας δίνουν όμως μια εικόνα για το “που οδεύει το πράγμα”:

  • Την πρώτη μέρα πάνω από 360.000 θεατές είδαν και τα 9 επεισόδια του Stranger Things 2
  • Εντός των πρώτων τριών ημερών, 15,8 εκατομμύρια θεατές είδαν τουλάχιστον το πρώτο επεισόδιο της σειράς (στις ηλικίες μεταξύ 18 και 49 ο αριθμός ανήλθε στα 11 εκατομμύρια)
  • Τις πρώτες τρεις μέρες κάθε επεισόδιο της σειράς είδαν κατά μέσο όρο 4 εκατομμύρια θεατές (συνολικός αριθμός θεάσων πάνω από 36 εκατομμύρια)

Για να κάνουμε και μερικές συγκρίσεις, αξίζει να αναφέρουμε πως την πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου του House of Cards είχαν παρακολουθήσει 4,6 εκατομμύρια θεατές κατά την πρώτη εβδομάδα προβολής της.

Το streaming όμως αποδεικνύεται πιο δημοφιλές και από τις παραδοσιακές μεθόδους τηλεθέασης. Για παράδειγμα, κατά την πρώτη εβδομάδα της πρεμιέρας του όγδοου κύκλου του The Walking Dead, οι θεάσεις έφτασαν τα 11,4 εκατομμύρια, αρκετά μικρότερος αριθμός από αυτόν του Stranger Things 2.

Βέβαια δεν πρέπει να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Το Stranger Things δεν είναι απλώς “μία σειρά”, αλλά ένα πολλά υποσχόμενο franchise με πολλούς φανατικούς φίλους, από την πρώτη κιόλας σεζόν. Δεν είναι τυχαίες οι βαθμολογίες των χρηστών στο IMDb (8,9), ούτε είναι τυχαία η έγκριση από το Netflix για (τουλάχιστον) δύο ακόμα σεζόν της σειράς.

Το συμπέρασμα είναι πως το καταναλωτικό κοινό είναι έτοιμο να στραφεί σε εναλλακτικούς τρόπους θέασης σειρών και ταινιών, κάτι που πλέον παρατηρούμε και στη χώρα μας, κυρίως βέβαια στους νέους.

Εξάλλου, το Netflix μπορεί να αποδειχθεί αρκετά φθηνό, αν οργανωθούμε και σκεφτούμε έξυπνα.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Σχετικάάρθρα