17.1 C
Athens
Πέμπτη, 22 Οκτ 2020
ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ωρέ που πάμε; Που πάμε;

Ωρέ που πάμε; Που πάμε;

Η Mary Meeker τα λέει όλα για το Internet

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΠαρόλο που η απορία “Ωρέ που πάμε; Που πάμε;” του Αυλωνίτη στην “Ωραία των Αθηνών” έχει εφαρμογή σε πολλά και διαφορετικά θέματα, εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα πολύ κοινό θέμα, το διαδίκτυο.

Η Mary Meeker, γκουρού του Internet και μέτοχος της Kleiner Perkins, παρουσίασε στις 31 Μαΐου στο Code Conference στην California τη 14η ετήσια αναφορά της για τις τάσεις του internet το 2017. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Mary Meeker θεωρείται αυθεντία στο χώρο των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες, βρίσκεται στο νο.6 της Midas List του Forbes (η μόνη γυναίκα στους πρώτους σαράντα) και οι φημισμένες ετήσιες αναφορές της αναμένονται πάντα με μεγάλη αγωνία.

Θα ήταν πολύ δύσκολο να παρουσιάσουμε εδώ ολόκληρη την αναφορά. Αποτελείται από 355 slides και η “σύντομη” παρουσίασή της από τη Mary στο φετινό Code κράτησε περισσότερο από μισή ώρα. Άλλωστε – όπως είπε και η ίδια – αυτή η αναφορά έχει φτιαχτεί περισσότερο για να διαβάζεται. Μπορείτε όμως να αισθάνεστε τυχεροί γιατί εμείς τη διαβάσαμε ξανά και ξανά, απομονώσαμε για εσάς τα σημαντικότερα (κατά τη γνώμη μας) σημεία της και τα παραθέτουμε επιγραμματικά για να πάρετε μία πρώτη ιδέα:

 • Το σύνολο των “δικτυωμένων” ανθρώπων εκτιμάται σε 3,4 δις παγκοσμίως. Είναι πράγματι μία τεράστια αγορά.
 • Η φωνή αντικαθιστά την πληκτρολόγηση στις κάθε είδους αναζητήσεις στο διαδίκτυο, με την ακρίβεια στην αναγνώριση λέξεων να έχει φτάσει στο 95% της ανθρώπινης ικανότητας.
 • Ο παγκόσμιος ρυθμός ανάπτυξης των smartphones επιβραδύνεται. Μάλλον βρισκόμαστε κοντά στην κορυφή της καμπύλης ζήτησης.
 • Η διάδραση μέσω ψηφιακών παιχνιδιών συνεχίζει να αυξάνεται, ανοίγοντας το δρόμο για την κορύφωση της επικοινωνίας ανθρώπου-μηχανής.
 • Η θέαση στην παραδοσιακή τηλεόραση μειώνεται τη στιγμή που το Netflix έχει ήδη το 30% του τζίρου της οικιακής ψυχαγωγίας.
 • Ο ρυθμός ανάπτυξης του internet επιβραδύνεται παντού αλλά στην Ινδία αυξάνεται εντυπωσιακά.
 • Οι κλάδοι του ηλεκτρονικού εμπορίου και της online διαφήμισης (+Commerce) αναπτύσσονται ακόμα περισσότερο με τη Google και το Facebook να κρατούν τη μερίδα του λέοντος. Η διαφημιστική δαπάνη στο διαδίκτυο είναι περισσότερο ενεργή, απόλυτα μετρήσιμη ως προς το αποτέλεσμα και έχει ξεπεράσει την αντίστοιχη στην τηλεόραση.
 • Το 60% των αμερικανικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας που απασχολούν συνολικά πάνω από 1,5 εκ εργαζόμενους έχουν ιδρυθεί από μετανάστες 1ης ή 2ης γενιάς. Σε αυτές περιλαμβάνονται κολοσσοί όπως οι Alphabet, Amazon, Apple και Facebook.
 • Το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης ευρυζωνικών δικτύων μειώνεται γενικά.
 • Οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών πληρωμών παρουσιάζουν άνοδο στην Κίνα.
 • Παρατηρείται αύξηση των πωλήσεων φορετών συσκευών (wearables) που συνεργάζονται με εφαρμογές υγείας, ειδικά στις ΗΠΑ.
 • Οι Google και Microsoft φαίνονται να πλησιάζουν την Amazon στην παροχή υπηρεσιών cloud.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρουσίαση σε μορφή video:

Ευάγγελος Αργυρός
Business mentor, start-up evaluator, υποστηρικτής της καινοτομίας και λάτρης των τεχνολογικών προϊόντων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«H COSMOTE στηρίζει τους πελάτες της – προσφορές για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας, της εργασίας και της ψυχαγωγίας»

Φαίνεται πως η πρόσκληση για ψηφιακή αλληλεγγύη (#DigitalSolidarityGR) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρχίζει να «πιάνει τόπο». Ο πρώτος πάροχος που ανταποκρίθηκε είναι η Cosmote: - Δωρεάν 15...

H Vodafone αυξάνει τα data σε προγράμματα συμβολαίου ιδιωτών και επαγγελματιών

Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει ότι πολλαπλασιάζει τα παρεχόμενα data σε εμπορικά προγράμματα κινητής για υφιστάμενους και νέους πελάτες συμβολαίου, ιδιώτες και επαγγελματίες, διατηρώντας παράλληλα...

Επιτυχημένη δοκιμή για το Ρωσικό Internet

Το Υπουργείο Επικοινωνιών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η πρώτη δοκιμή μεγάλης κλίμακας του RuNet ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία παντού στη χώρα και πήγε όπως...

Cosmote: προσφορά δωρεάν δεδομένων κινητής για 10 ημέρες για όλους τους συνδρομητές

Δελτίο Τύπου Δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες, από την στιγμή ενεργοποίησης της προσφοράς Για όλους τους πελάτες συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής Ενεργοποίηση στις...

Δεν είσαι προϊόν λέει ο Brave

Είναι η πρώτη φορά που ο Chrome, ο browser της Google, φαίνεται να έχει αντικαταστάτη. Το μέλλον στα προγράμματα περιήγησης του Internet έκανε χθες...

Το .eu γίνεται .ευ από σήμερα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει σήμερα το .ευ, το Ελληνικό αντίστοιχο της κατάληξης χώρου 1ου επιπέδου .eu. Από σήμερα λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι χρήστες του Διαδικτύου...

Σχετικάάρθρα