11.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σε 36 νέες περιοχές

Νέες γραμμές FTTH μέσω του Cosmote Fiber

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Τριάντα έξι νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα έχουν πλέον πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) μέσω του Cosmote Fiber. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, έχουν προστεθεί περισσότερες από 100.000 νέες γραμμές FTTH, μια αύξηση 70% σε σχέση με τα τέλη του 2019, παρά τις δυσκολίες στην ανάπτυξη δικτύων λόγω της πανδημίας. Στο σύνολο της επικράτειας, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που έχουν πλέον πρόσβαση στις απεριόριστες δυνατότητες της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, ξεπερνούν τις 250.000.

Οι νέες περιοχές που απέκτησαν πρόσβαση σε υποδομή FTTH μέσω Cosmote Fiber – ανά περιφέρεια – είναι:

 • Ανατολική Μακεδονία & Θράκη: Δράμα, Καβάλα και Κομοτηνή.
 • Αττική: Αγία Παρασκευή, Άνοιξη, Διόνυσος, Εκάλη, Καματερό, Κερατέα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Σαρωνίδα και Χαϊδάρι.
 • Βόρειο Αιγαίο: Σάμος.
 • Δυτική Μακεδονία: Καστοριά και Πτολεμαΐδα.
 • Θεσσαλία: Τρίκαλα.
 • Θεσσαλονίκη: η υποδομή FTTH έφτασε για πρώτη φορά στο δήμο Επανομής, ενώ στο δήμο Ωραιοκάστρου επεκτάθηκε σε περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
 • Κεντρική Μακεδονία: Γιαννιτσά, Έδεσσα, Κιλκίς, Νάουσα και Σέρρες.
 • Κρήτη: Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα και νέες περιοχές του δήμου Χανίων.
 • Νότιο Αιγαίο: Ιαλυσός και δήμος Ρόδου.
 • Πελοπόννησος: Κόρινθος, Μεσσήνη, Πύργος Ηλείας και Τρίπολη.
 • Στερεά Ελλάδα: Λαμία και Χαλκίδα.

Χάρη στη συνεχή επέκταση του δικτύου FTTH, o Όμιλος ΟΤΕ παραμένει πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από το 75% των συνολικών γραμμών FTTH της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cosmote διαθέτει τα προγράμματα Cosmote Double Play Fiberspeed 100 και 200Mbps από 28,90 ευρώ το μήνα, παρέχοντας εγγυημένες υπερ-υψηλές ταχύτητες 100 και 200Mbps με δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον σε 1Gbps. Η τιμή διαμορφώνεται συνδυαστικά με την ειδική επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ της δράσης Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων COSMOTE Double Play Fiberspeed με 13 ευρώ/ μήνα, για διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48 ευρώ. Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site: www.sfbb.gr. Για τις επιχειρήσεις, η Cosmote διαθέτει τα προγράμματα Cosmote Business Double Play Fiberspeed Basic και Full Pack από 39,90 ευρώ το μήνα, συνδυαστικά με την ειδική επιδότηση για σύνδεση FTTH, μέσα από τη δράση Superfast Broadband.

«Η επέκταση του δικτύου Fiber to the Home στην ελληνική επικράτεια αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών. Όπου φθάνει η οπτική ίνα μέχρι την πρίζα, εγκαινιάζεται μία νέα ψηφιακή εποχή για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της περιοχής με απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας και αξιοποίησης καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε δυναμικά το επενδυτικό μας πλάνο, ύψους 2 δισ. ευρώ την τετραετία, για την ανάπτυξη υπερσύγχρονων δικτύων, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, χάρη στους τεχνικούς μας και τους ανθρώπους των τεχνολογικών υπηρεσιών μας σε όλη τη χώρα. Στόχος μας είναι το FTTH να έχει φτάσει σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου», δήλωσε σχετικά ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος.

NerdForAndroid
NerdForAndroid
Android rules

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το YouTube επαναφέρει το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ

Το YouTube επανέφερε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ μετά από διετή αναστολή. Η συγκεκριμένη κίνηση ακολουθεί παρόμοιες αποφάσεις που ελήφθησαν από τη Meta, η οποία...