Η OpenSignal δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνάς της για τη διαθεσιμότητα και την απόδοση των LTE δικτύων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ταυτότητα Έρευνας

Τα δεδομένα της έρευνας προήλθαν από 58.752.909.949 (σχεδόν 59 δις) μετρήσεις σε 4.852.320 συσκευές την περίοδο 1η Οκτωβρίου 2017 – 29 Δεκεμβρίου 2017 σε 88 χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

Συμπεράσματα

Ταχύτητες

Για πάνω από ένα χρόνο, στις χώρες που παρατηρούνται οι μεγαλύτερες μέσες ταχύτητες στα δίκτυα LTE εντοπίζεται μια στασιμότητα. Αν και οι μέσες ταχύτητες πλησιάζουν πλέον τα 50 Mbps, οι μετρήσεις δείχνουν πως αυτές έχουν σχεδόν σταθεροποιηθεί.

Στη Σιγκαπούρη οι μέσες ταχύτητες λήψης έφτασαν τα 44,31 Mbps, στην Ολλανδία τα 42,12 Mbps, ενώ στη Νορβηγία τα 41,20 Mbps.

Η μέση ταχύτητα λήψης στη χώρα μας κυμάνθηκε στα 27,39 Mbps.

Κάλυψη – Διαθεσιμότητα

Ωστόσο, παρατηρείται βελτίωση της διαθεσιμότητας των LTE δικτύων στις χώρες που καλύπτει η έρευνα. Η διαθεσιμότητα των LTE δικτύων προκύπτει από το ποσοστό του χρόνου που οι συσκευές είχαν πρόσβαση σε αυτά, ως προς το συνολικό χρόνο της πλοήγησής τους στο διαδίκτυο. 

Ξεχωρίζουν η Νότια Κορέα με διαθεσιμότητα 97,49%, η Ιαπωνία με 94,70% και η Νορβηγία με 92,16%.

Η διαθεσιμότητα των LTE δικτύων στη χώρα μας έφτασε σύμφωνα με την έρευνα το 76,04%. Επαναλαμβάνουμε και πάλι πως στη συγκεκριμένη έρευνα η διαθεσιμότητα δεν αφορά γεωγραφικά κριτήρια.

Γενικές Παρατηρήσεις

  • Η βιομηχανία εστιάζει στην επέκταση της διαθεσιμότητας των LTE δικτύων και όχι στην αύξηση της ταχύτητάς τους
  • Οι ταχύτητες αυξήθηκαν αισθητά σε Ολλανδία, Ισπανία και Καναδά
  • Τα ήδη γρήγορα δίκτυα, δεν έγιναν γρηγορότερα
  • Πλέον 5 χώρες έχουν διαθεσιμότητα LTE δικτύων πάνω από 90% (στην προηγούμενη μέτρηση μόνο δύο χώρες είχαν επιτύχει αντίστοιχο «σκορ»)

Κλείνοντας

Εάν θέλετε να δείτε αναλυτικά την έρευνα της OpenSignal πατήστε εδώ. Στα γραφήματα που θα δείτε μπορείτε να πατήσετε (ή από υπολογιστή να κάνετε mouse over) επάνω στη «μπάρα» μιας χώρας προκειμένου να εμφανιστεί η ταχύτητα ή η διαθεσιμότητα των δικτύων σε αυτή.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ