Η διαδικασία της πώλησης της Cyta Hellas έλαβε χθες και τυπικά τέλος, καθώς η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Κύπρου (ΑΤΗΚ) ανακοίνωσε την ολοκλήρωσή της. Το σύνολο των μετοχών της Cyta Hellas μεταβιβάστηκε στη Vodafone Ελλάδας με το ποσό της συμφωνίας να ανέρχεται στα 118,1 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το κυρίαρχο μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας, της ακεραιότητας, της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιήθηκε η εμπειρία έγκυρων οίκων διεθνούς εμβέλειας για την παροχή νομικών και στρατηγικών συμβουλών.

Η Κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, δήλωσε σχετικά:

«Πλέον η Cyta μπορεί να αξιοποιήσει πρόσθετους πόρους και να προσηλωθεί στην ανάπτυξη των Κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών με την εισαγωγή τεχνολογιών αιχμής. Στην κατεύθυνση αυτή, με την Παγκύπρια εμπορική διάθεση του Δικτύου Οπτικών Ινών και τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Δικτύου Κινητής Τηλεφωνίας Νέας Γενιάς 4,5G, η Cyta καθιερώνει στην Κύπρο τις υπέρ-υψηλές ταχύτητες και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του Gigabit»

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της συναλλαγής ήταν οι Price Waterhouse Coopers Business Solutions SA (Ελλάδα) και νομικοί σύμβουλοι οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).

Αν θέλετε να διαβάσετε αυτούσια την επίσημη ανακοίνωση, πατήστε εδώ.

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ