Η Samsung προσθέτει bloatware (λογισμικό που δεν ζητήθηκε από το χρήστη και που πιθανώς επηρεάζει την απόδοση του συστήματος ενώ μειώνει το διαθέσιμο υπόλοιπο του αποθηκευτικού χώρου) στις τηλεοράσεις της του 2019, προ-εγκαθιστώντας το McAfee antivirus. Όπως μεταδίδει το techspot η McAfee πληρώνει τη Samsung για να προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Να σας θυμίσουμε πως οι τηλεοράσεις της Samsung τρέχουν το μη διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα Tizen το οποίο έχει αναπτυχθεί in-house από την εταιρεία. Οι εταιρείες κατασκευής υλικού (hardware) είναι σύνηθες να συνεργάζονται με εταιρείες λογισμικού. Πολύ συχνά συναντάμε στα laptops αλλά και στα smartphones προ-εγκατεστημένο λογισμικό, έναντι αμοιβής. Πλέον, το bloatware μεταφέρεται και στις τηλεοράσεις μας.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

«Η McAfee επεκτείνει τη σύμβασή της με εμάς ώστε να υπάρχει προ-εγκατεστημένη η τεχνολογία McAfee Security for TV σε όλες τις έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung που θα παραχθούν το 2019. Παράλληλα με την ηγετική θέση της αγοράς στην κατηγορία Smart TV παγκοσμίως, η Samsung είναι επίσης και η πρώτη εταιρεία που προ-εγκαθιστά την ασφάλεια στις συσκευές αυτές, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της για έμφαση στην ασφάλεια. Το McAfee Security for TV σαρώνει τις εφαρμογές που εκτελούνται σε έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung για τον εντοπισμό και την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού».

ΣΧΟΛΙΑ