19.4 C
Athens
Σάββατο, 24 Οκτ 2020
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο τηλεφακός του iPhone X απαιτεί το ένα τέταρτο...

Ο τηλεφακός του iPhone X απαιτεί το ένα τέταρτο του φωτός από αυτόν του iPhone 7 Plus

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΈνα τεστ υπό χαμηλό φωτισμό του τηλεφακού του iPhone X αποκάλυψε πως αυτός “απαιτεί” το ένα τέταρτο του φωτός από τον τηλεφακό του iPhone 7 Plus.

O Dan Provost του Studio Neat τονίζει πως το iPhone “αποφασίζει” μόνο του πότε θα κάνει χρήση του τηλεφακού, ακόμα και αν ο χρήστης έχει επιλέξει ζουμ 2Χ.

“Όταν επιλέγουμε να ζουμάρουμε επί δύο, το σύστημα κάμερας δεν ενεργοποιεί πάντα τον τηλεφακό. Σε μερικές περιπτώσεις (συνήθως σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό), το αποτέλεσμα είναι μία περικομμένη εικόνα που έχει ληφθεί από τον ευρυγώνιο φακό. Αυτό για τους φαν του είδους θεωρείται ιεροσυλία, αλλά η Apple θα μπορούσε να απαντήσει πως η σωστή προσέγγιση είναι αυτή που δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα εικόνας.”

Αυτό συμβαίνει γιατί ο τηλεφακός έχει μικρότερο διάφραγμα, άρα χρειάζεται περισσότερο φως. Το λογισμικό της συσκευής καθορίζει πότε υπάρχει επαρκές φως για να κάνει χρήση του τηλεφακού.

Ο Provost αποφάσισε να βρει πότε ακριβώς το λογισμικό “δίνει την εντολή” στον τηλεφακό να “αναλάβει”, συγκρίνοντας το iPhone X με το iPhone 7 Plus.

“Τοποθέτησα ένα αντικείμενο (στη συγκεκριμένη περίπτωση μία παλιά Rolleiflex κάμερα) σε λευκό φόντο και το πλαισίωσα με δύο studio φώτα LED. Έστησα το iPhοne 7 Plus και το iPhone X σε σταθερές βάσεις και τα τοποθέτησα κατά τέτοιο τρόπο ώστε το “καδράρισμα” να είναι όσο πιο παρόμοιο γίνεται. Μετά, ξεκινώντας από ένα απολύτως σκοτεινό δωμάτιο, ξεκίνησα σιγά σιγά να ανεβάζω το επίπεδο του φωτός, παρατηρώντας πότε οι δύο συσκευές θα κάνουν χρήση του τηλεφακού.”

Το iPhone X είχε επαρκές φως για να κάνει χρήση του τηλεφακού στα 16 lux, ενώ ο τηλεφακός του iPhone 7 Plus ενεργοποιήθηκε στα 88 lux. Πρόκειται για λιγότερο από το ένα τέταρτο του φωτός, ή αλλιώς δύο “stops” στη γλώσσα των επαγγελματιών του είδους.

“Το iPhone X απαιτεί περίπου “δύο λιγότερα stops φωτός” για να “γυρίσει” στον τηλεφακό σε σύγκριση με το iPhone 7 Plus. Προφανώς πρόκειται για καλά νέα, τα οποία και μας τονίζουν το πόσο βελτιώθηκε ο δεύτερος φακός σε μόλις ένα χρόνο. Στην περίπτωσή μου, κάνοντας χρήση του iPhone X τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπήρχε διαφορά, καθώς πολύ σπάνια κατέληγα με μία περικομμένη, ζουμαρισμένη εικόνα”.

Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία της δοκιμής αυτής στο video που ακολουθεί:

 

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν την υπηρεσία Google Photos

Περίπου τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα της υπηρεσίας Google Photos επετεύχθη ένα σημαντικό ορόσημο: πλέον την χρησιμοποιούν ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Η υπηρεσία οργάνωσης και...

Καταργείται ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος του 1TB στο flickr

κεντρική εικόνα: TechCrunch Ιστορικό Το flickr είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία διαμοιρασμού επαγγελματικής εικόνας παγκοσμίως, καθώς φιλοξενεί περιεχόμενο από 75 εκατομμύρια φωτογράφους επί συνόλου 90 εκατομμυρίων χρηστών. Λανσαρίστηκε το...

Η Adobe ανακοίνωσε το «full» Photoshop CC για το iPad

Πολλοί επαγγελματίες του χώρου ανέμεναν για χρόνια το φουλ photoshop για το iPad. Το Bloomberg το είχε βγάλει ως είδηση τον Ιούλιο, το Affinity Photo...

Η αντικατάσταση του φόντου στη φωτογραφία γίνεται παιχνιδάκι

Θέλεις να διορθώσεις κάποιες φωτογραφίες σου αλλά δεν ξέρεις καλό Photoshop ή δεν το έχεις καν εγκαταστήσει στον υπολογιστή σου; Οι ερευνητές του MIT...

Η Huawei (και πάλι) διαφήμισε τις φωτογραφικές δυνατότητες των κινητών της με φωτογραφίες από κάμερα DSLR (photo & video)

Τους τελευταίους μήνες τα νέα της Huawei έχουν κατά βάση θετικό πρόσημο. Είτε πρόκειται για την εκτίναξη του μεριδίου αγοράς της στο Ηνωμένο Βασίλειο,...

Με το πρότυπο JPEG XL θα αποθηκεύουμε τις διπλάσιες φωτογραφίες στα τηλέφωνά μας

Το πρότυπο απωλεστικής συμπίεσης εικόνων JPEG κλείνει φέτος τα 25 του χρόνια. Ίσως το καλύτερο δώρο για τον εορτασμό των γενεθλίων αυτών να είναι...

Σχετικάάρθρα