18 C
Athens
Παρασκευή, 16 Απρ 2021
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο τηλεφακός του iPhone X απαιτεί το ένα τέταρτο...

Ο τηλεφακός του iPhone X απαιτεί το ένα τέταρτο του φωτός από αυτόν του iPhone 7 Plus

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΈνα τεστ υπό χαμηλό φωτισμό του τηλεφακού του iPhone X αποκάλυψε πως αυτός “απαιτεί” το ένα τέταρτο του φωτός από τον τηλεφακό του iPhone 7 Plus.

O Dan Provost του Studio Neat τονίζει πως το iPhone “αποφασίζει” μόνο του πότε θα κάνει χρήση του τηλεφακού, ακόμα και αν ο χρήστης έχει επιλέξει ζουμ 2Χ.

“Όταν επιλέγουμε να ζουμάρουμε επί δύο, το σύστημα κάμερας δεν ενεργοποιεί πάντα τον τηλεφακό. Σε μερικές περιπτώσεις (συνήθως σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό), το αποτέλεσμα είναι μία περικομμένη εικόνα που έχει ληφθεί από τον ευρυγώνιο φακό. Αυτό για τους φαν του είδους θεωρείται ιεροσυλία, αλλά η Apple θα μπορούσε να απαντήσει πως η σωστή προσέγγιση είναι αυτή που δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα εικόνας.”

Αυτό συμβαίνει γιατί ο τηλεφακός έχει μικρότερο διάφραγμα, άρα χρειάζεται περισσότερο φως. Το λογισμικό της συσκευής καθορίζει πότε υπάρχει επαρκές φως για να κάνει χρήση του τηλεφακού.

Ο Provost αποφάσισε να βρει πότε ακριβώς το λογισμικό “δίνει την εντολή” στον τηλεφακό να “αναλάβει”, συγκρίνοντας το iPhone X με το iPhone 7 Plus.

“Τοποθέτησα ένα αντικείμενο (στη συγκεκριμένη περίπτωση μία παλιά Rolleiflex κάμερα) σε λευκό φόντο και το πλαισίωσα με δύο studio φώτα LED. Έστησα το iPhοne 7 Plus και το iPhone X σε σταθερές βάσεις και τα τοποθέτησα κατά τέτοιο τρόπο ώστε το “καδράρισμα” να είναι όσο πιο παρόμοιο γίνεται. Μετά, ξεκινώντας από ένα απολύτως σκοτεινό δωμάτιο, ξεκίνησα σιγά σιγά να ανεβάζω το επίπεδο του φωτός, παρατηρώντας πότε οι δύο συσκευές θα κάνουν χρήση του τηλεφακού.”

Το iPhone X είχε επαρκές φως για να κάνει χρήση του τηλεφακού στα 16 lux, ενώ ο τηλεφακός του iPhone 7 Plus ενεργοποιήθηκε στα 88 lux. Πρόκειται για λιγότερο από το ένα τέταρτο του φωτός, ή αλλιώς δύο “stops” στη γλώσσα των επαγγελματιών του είδους.

“Το iPhone X απαιτεί περίπου “δύο λιγότερα stops φωτός” για να “γυρίσει” στον τηλεφακό σε σύγκριση με το iPhone 7 Plus. Προφανώς πρόκειται για καλά νέα, τα οποία και μας τονίζουν το πόσο βελτιώθηκε ο δεύτερος φακός σε μόλις ένα χρόνο. Στην περίπτωσή μου, κάνοντας χρήση του iPhone X τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπήρχε διαφορά, καθώς πολύ σπάνια κατέληγα με μία περικομμένη, ζουμαρισμένη εικόνα”.

Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία της δοκιμής αυτής στο video που ακολουθεί:

 

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα