35.3 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Ο Μασκ ανάγκασε τους μηχανικούς του Twitter να αυξήσουν την απήχηση των αναρτήσεών του

Η ανάρτησή του για το Super Bowl είχε λιγότερες προβολές από ένα tweet από τον Πρόεδρο Μπάιντεν

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 4 λεπτά

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, ζήτησε από τους μηχανικούς του Twitter να δημιουργήσουν ένα «ειδικό σύστημα» για να ενισχύσουν τα tweets του, αφού η ανάρτησή του για το Super Bowl είχε λιγότερες προβολές από ένα tweet από τον Πρόεδρο Μπάιντεν, σύμφωνα με χθεσινή αναφορά του Platformer.

Το tweet του Μπάιντεν που υποστηρίζει τους Philadelphia Eagles έχει 29,1 εκατομμύρια προβολές, ενώ το tweet του Μασκ που έχει πλέον διαγραφεί και υποστηρίζει επίσης τους Eagles έλαβε μόλις 9,1 εκατομμύρια. Λίγες ώρες μετά την ήττα των Eagles, ο ξάδερφος του Έλον, Τζέιμς Μασκ, δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Slack του Twitter, ζητώντας από οποιονδήποτε «μπορεί να φτιάξει πίνακες ελέγχου και να γράψει λογισμικό» να βοηθήσει στην «διόρθωση ενός προβλήματος αφοσίωσης στην πλατφόρμα», ανέφερε η έκθεση. Το μήνυμα του Τζέιμς Μασκ στο Slack φέρεται να χαρακτήρισε την κατάσταση «υψηλής επείγουσας ανάγκης».

Επιπλέον, ο Έλον Μασκ «πέταξε με το ιδιωτικό του τζετ πίσω στο Bay Area το βράδυ της Κυριακής για να ζητήσει απαντήσεις από την ομάδα του».

«Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Μασκ απευθύνθηκε στην ομάδα του αυτοπροσώπως», έγραψε ο Πλατφόρμερ. «Περίπου 80 άτομα κλήθηκαν να δουλέψουν στο project, το οποίο έγινε γρήγορα η πρώτη προτεραιότητα στην εταιρεία. Οι εργαζόμενοι εργάστηκαν όλη τη νύχτα διερευνώντας διάφορες υποθέσεις σχετικά με το γιατί τα tweets του Μασκ δεν έφταναν τόσους ανθρώπους όσους νόμιζε ο ίδιος ότι έπρεπε και δοκίμαζαν να βρούνε πιθανές λύσεις».

Διορθώστε το αλλιώς απολύεστε

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Μασκ φέρεται να απέλυσε έναν μηχανικό που προσπάθησε να εξηγήσει γιατί οι προβολές στα tweet του έπεφταν. Απειλήθηκαν κι άλλες απολύσεις, καθώς «οι συνεργάτες του Μασκ είπαν στην υπόλοιπη ομάδα μηχανικών αυτό το Σαββατοκύριακο ότι εάν το ζήτημα με το engagement δεν «διορθωθεί», θα έχαναν όλοι και τις δουλειές τους», ανέφερε η έκθεση του Platformer.

Βρέθηκε λύση μέχρι τη Δευτέρα. Η νέα απήχηση των tweets του Musk έγινε αμέσως αντιληπτή στους χρήστες στην προεπιλεγμένη ροή “For You”, που δεν περιορίζεται στους λογαριασμούς που ακολουθεί κάθε χρήστης.

“Οι χρήστες του Twitter άνοιξαν την εφαρμογή για να διαπιστώσουν ότι οι αναρτήσεις του Μασκ εμαφνίστηκαν στο χρονολόγιό τους” και αυτό “δεν ήταν τυχαίο, επιβεβαιώnει το Platformer: αφότου ο Μασκ απείλησε να απολύσει τους εναπομείναντες μηχανικούς του, κατασκεύασαν ένα σύστημα σχεδιασμένο για να εξασφαλίσει ότι ο Μασκ και μόνο ο Μασκ —ωφελείται από την πρωτόγνωρη προώθηση των tweets του σε ολόκληρη τη βάση χρηστών.” Το Platformer είπε ότι η έκθεσή του «βασίζεται σε συνεντεύξεις με άτομα που είναι εξοικειωμένα με τα γεγονότα και υποστηρίζεται από έγγραφα».

Ενώ οι μηχανικοί είπαν ότι είναι πιθανό ότι “η απήχηση του Μασκ μπορεί να είχε μειωθεί επειδή είχε αποκλειστεί ή είχε μπει σε σίγαση από πολλούς ανθρώπους τους τελευταίους μήνες”, μπορεί επίσης να υπήρχε ένας τεχνικός λόγος για τις σχετικά χαμηλές θεάσεις των αναρτήσεών του.

«Το σύστημα του Twitter πάντα προωθούσε tweets από χρήστες των οποίων οι αναρτήσεις αποδίδουν καλύτερα σε followers και μη, στην καρτέλα For You· τα tweets του Musk θα έπρεπε να ταιριάζουν με αυτό το μοντέλο, αλλά εμφανίζονταν λιγότερο από περίπου το μισό χρόνο που ανέμεναν ορισμένοι μηχανικοί, σε κάποιες εσωτερικές εκτιμήσεις», έγραψε το Platformer.

Ο Μασκ έχει κάνει tweet για τον αριθμό των προβολών του σε πολλές περιπτώσεις. Ο ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter έκανε προσωρινά τον λογαριασμό του ιδιωτικό πριν από μερικές εβδομάδες, λέγοντας ότι ήθελε “να δοκιμάσει εάν βλέπετε τα ιδιωτικά tweets μου περισσότερο από τα δημόσια.” Λίγο πριν το Super Bowl, έγραψε ότι το Twitter αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο οποίο «η υπηρεσία Fanout for Following ήταν υπερφορτωμένη όταν έβαζα tweet, με αποτέλεσμα έως και το 95% των tweets μου να μην παραδίδονται καθόλου».

Ο Musk παίρνει «πολλαπλασιαστή power user»

Για να ενισχύσουν τις προβολές tweet του Musk μετά το Super Bowl, οι μηχανικοί του Twitter “ανάπτυξαν κώδικα για να παίρνουν “πράσινο φως” αυτόματα όλα τα tweets του Musk, που σημαίνει ότι τα tweet του θα παρακάμπτουν τα φίλτρα του Twitter που έχουν σχεδιαστεί για να δείχνουν στους ανθρώπους το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο. Ο αλγόριθμος τώρα ενίσχυσε τεχνητά τα tweets του Musk κατά ένα συντελεστή επί 1.000—μια σταθερή βαθμολογία που εξασφαλίζει ότι τα tweet του κατατάσσονται υψηλότερα από οποιονδήποτε άλλο στη ροή», σύμφωνα με το Platformer.

Αυτό ονομάζεται “πολλαπλασιαστής power user” εσωτερικά, αλλά “ισχύει μόνο για τον Έλον Μασκ”, “παρακάμπτει τον αλγόριθμο του Twitter, που διαφορετικά θα εμπόδιζε να πλημμυρίσει την καρτέλα For You ένας μεμονωμένος λογαριασμός”, έγραψε το Platformer.

Μετά την αλλαγή, ο Μασκ δημοσίευσε ένα meme, δηλώνοντας ότι γνώριζε ότι τα tweets του εισήχθησαν αναγκαστικά στις ροές των ανθρώπων. Το meme tweet έχει συγκεντρώσει 148,9 εκατομμύρια προβολές. Σύμφωνα με το Platformer, ο πολλαπλασιαστής για τον λογαριασμό του Μασκ στη συνέχεια μειώθηκε λίγο, επομένως είναι λιγότερο από 1.000 τώρα.

«Παρακαλώ μείνετε συντονισμένοι όσο κάνουμε προσαρμογές στον «αλγόριθμο»», έγραψε ο Μασκ σε ένα επόμενο tweet που συγκέντρωσε 54,8 εκατομμύρια προβολές.

Ο Μασκ έγινε Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter μετά την αγορά της εταιρείας στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά έχει δηλώσει ότι δεν θα διατηρήσει τη θέση του επ’ αόριστονm καθώς φέρεται να δήλωσε ότι «το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει να είναι μια καλή συγκυρία για να βρεθεί κάποιος άλλος να διευθύνει την εταιρεία». Πριν παραχωρήσει τη θέση του CEO, ο Μασκ είπε ότι θέλει να βεβαιωθεί ότι το Twitter είναι «σε σταθερή κατάσταση».

NewsDesk
NewsDesk
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky

ΠΡΟΣΦΑΤΑ