Όπως αναμενόταν, το νέο album του Drake με τίτλο Scorpion έσπασε τα ρεκόρ και ξεπέρασε τα ένα δις streams σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της δισκογραφικής του εταιρείας Republic Records, στο The Verge. Η ακρόαση του album έσπασε επίσης το ρεκόρ στις ΗΠΑ με 745,92 εκατομμύρια streams κατά την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, σύμφωνα με το Billboard. Το προηγούμενο ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατείχε ο Post Malone (Austin Richard Post) με το album του Beerbong & Bentleys, το οποίο είχε στριμαριστεί 431 εκατομμύρια φορές κατά την πρώτη του εβδομάδα.

Το νέο album του Drake, Scorpion, έσπασε αρκετά ρεκόρ στις υπηρεσίες Spotify, Apple Music και Amazon Music, ενώ κατά τις πρώτες 24 ώρες ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια streams.

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τη μουσική ροής (streaming), να αναφέρουμε πως ως album πούλησε 732 χιλιάδες αντίγραφα στις ΗΠΑ. Κάποτε αυτή η επίδοση θα χαρακτηριζόταν ως αρνητική, σήμερα όμως με το μοντέλο ακρόασης ροής να «βασιλεύει» αποτελεί το καλύτερο λανσάρισμα άλμπουμ του έτους που διανύουμε.

Έως τώρα το ρεκόρ κατείχε …πάλι ο Drake με το project του More Lifeμε το οποίο είχε επιτύχει 600 εκατομμύρια streams κατά την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν και στη βιομηχανία της μουσικής αναμένεται από τους ειδικούς το ρεκόρ αυτό να σπάσει μόνο από το επόμενο album του Drake, η τεράστια ανάπτυξη του streaming μοντέλου μάλλον θα τους διαψεύσει.

Μπορείτε να ακούσετε το νέο album του Drake, Scorpion, από τους ακόλουθους συνδέσμους:

Apple Music

Spotify

YouTube

Napster

Tidal

Google Play

Amazon Music

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ