Επίσημη συνάντηση με εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών και τους αξιολογητές καταλληλόλητας βιντεοπαιχνιδιών θα έχει σήμερα το απόγευμα στο Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump. Η συνάντηση ζητήθηκε από τον ίδιο, στον απόηχο των αυξανόμενων περιστατικών ένοπλης βίας που παρατηρούνται τελευταία στις ΗΠΑ, ειδικά σε δημόσιους χώρους όπως σχολεία και πανεπιστήμια.

Ο Πρόεδρος Trump έχει εκφράσει επανειλημμένα στο παρελθόν την άποψη ότι η βία που υπάρχει στα βιντεοπαιχνίδια διαμορφώνει αρνητικά το χαρακτήρα των παιδιών και των εφήβων, δημιουργώντας σε πολλές περιπτώσεις ενήλικες που είναι “άνθρωποι-τέρατα”. Στην άλλη πλευρά, οι παραγωγοί των βιντεοπαιχνιδιών υποστηρίζουν τη δουλειά τους (και την τσέπη τους) λέγοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά η σύνδεση μεταξύ του βίαιου περιεχομένου των βιντεοπαιχνιδιών και της βίαιης συμπεριφοράς στην πραγματική ζωή.

Ένα από τα κύρια σημεία συζήτησης στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Trump με τους παραγωγούς και τους αξιολογητές βιντεοπαιχνιδιών αναμένεται να είναι η σωστή σήμανση στη συσκευασία του βιντεοπαιχνιδιού ώστε οι καταναλωτές – κυρίως οι γονείς – να έχουν όσο το δυνατό περισσότερο ολοκληρωμένη πληροφόρηση για το περιεχόμενο και την καταλληλόλητα του βιντεοπαιχνιδιού πριν το αγοράσουν.

Κατά πόσο το βίαιο περιεχόμενο – που σε κάποια βιντεοπαιχνίδια είναι εξαιρετικά βίαιο – ευθύνεται πράγματι για την ένοπλη βία, όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος Trump αλλά και πάρα πολλοί άλλοι σε όλο τον κόσμο, αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής έρευνας που πρέπει να γίνει από ειδικούς. Είναι γεγονός όμως ότι η ένοπλη βία που αυξάνεται στις ΗΠΑ, εκτελείται με όπλα που πωλούνται παντού ελεύθερα και συγκροτούν ένα αρκετά προσοδοφόρο κλάδο της τοπικής οικονομίας που κανείς Αμερικανός Πρόεδρος δεν έχει, μέχρι τώρα, αλλάξει σε βάθος.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ