Με το που μπήκε ο Ιούνιος, η NetMarketShare έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά χρήσης των φυλλομετρητών (browsers) για τον Μάιο του ’17. Από τα νούμερα αυτά δεν προκύπτουν κάποιες σοβαρές ανακατατάξεις, αλλά πιο πολύ επιβεβαιώνονται οι έως τώρα διαμορφωμένες τάσεις.

Ο Chrome, παραμένει ο δημοφιλέστερος browser, ενώ τα ποσοστά χρήσης του εξακολουθούν να ανεβαίνουν, έστω και σε μικρότερο βαθμό.

Επίσης, όσο οι χρήστες θα εγκαθιστούν τα Windows 10, οι τάσεις της μείωσης των ποσοστών χρήσης του Internet Explorer σε συνδυασμό με την αύξηση χρήσης του Microsoft Edge, θα εντείνονται. Αν και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον οι απογοητευμένοι από τον Internet Explorer χρήστες κατευθύνθηκαν και στις υπόλοιπες προτάσεις, καθώς ο Microsoft Edge κέρδισε μόνο 0,01% από την πτώση του 0,85% που παρουσίασε ο Internet Explorer.

Safari και Firefox ανέβασαν λίγο τα ποσοστά τους, χωρίς όμως να εντυπωσιάσουν.

Στο tecky θα δημοσιεύουμε τακτικά τις μετρήσεις των εταιριών. Παρακολουθούμε τα μερίδια αγοράς των λειτουργικών συστημάτων, τα ποσοστά χρήσης των browsers, αλλά και τις επιδόσεις των κατασκευαστών smartphone.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα που άπτονται της τεχνολογίας. Κάνοντας «like» στην ομάδα μας στο facebook, θα ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα άρθρα της ιστοσελίδας μας.

ΣΧΟΛΙΑ