Το οικονομικό έτος που μόλις έκλεισε για τη Nintendo μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της και αποτελεί σίγουρα την επιστροφή της θρυλικής εταιρείας του gaming στην καρέκλα του πρωταγωνιστή. Στα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 1/4/2017-31/3/2018 της Nintendo που ανακοινώθηκαν χθες, αξίζει να σταθούμε στα παρακάτω εντυπωσιακά επιτεύγματα και τη σύγκρισή τους με το προηγούμενο οικονομικό έτος:

Πωλήσεις: €7,97 δις (+116%)

Λειτουργικό κέρδος: €1,34 δις (+506%)

Ποσοστό λειτουργικού κέρδους: 16,8% (+180%)

Η αύξηση των κερδών κατά 500% είναι πολύ μεγάλη για να είναι αποτέλεσμα τυχαίων γεγονότων. Το Switch είναι αυτή τη στιγμή η πιο ταχυκίνητη – από πλευράς πωλήσεων – κονσόλα στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών παρόλο που παρατηρήθηκαν σποραδικές ελλείψεις της συσκευής, κυρίως την περίοδο των περασμένων Χριστουγέννων. Η στρατηγική σχεδιασμού μίας κονσόλας σπιτιού που όμως μπορείς να την πάρεις μαζί σου, να τη συνδέσεις σε μία τηλεόραση και να παίξεις παντού φαίνεται ότι αποδίδει εντυπωσιακούς καρπούς για τη Nintendo που είδε τις πωλήσεις του Switch να φτάνουν τα 15 εκατ τεμάχια μέσα σε ένα χρόνο από την κυκλοφορία του.

Οι πωλήσεις του Switch ήταν αναμενόμενο να εκτοξεύσουν και τις πωλήσεις των αντίστοιχων τίτλων παιχνιδιών μέσα στη χρονιά που πέρασε:

Super Mario Odyssey: 10 εκατ

Mario Kart 8 Deluxe: 9,2 εκατ

Splatoon 2: 6 εκατ

The Legend of Zelda, Breath of the Wild: 5,7 εκατ

Εκτός από το Switch, κάποιες από τις υπόλοιπες κονσόλες της NintendoPokémon Ultra, 3DS, SNES – αρνούνται να πεθάνουν και εξακολουθούν να προσθέτουν από μερικά εκατομμύρια τεμάχια η καθεμιά στις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας. Για την επόμενη χρονιά, οι στόχοι της Nintendo περιλαμβάνουν την περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων του Switch (ο στόχος είναι 20 εκατ τεμάχια), την κυκλοφορία νέων τίτλων και το ολοκληρωμένο λανσάρισμα της νέας σειράς περιφερειακών Labo.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ