Νέος σχεδιασμός για τον Google Chrome από τις αρχές Σεπτέμβρη σε όλα τα λειτουργικά συστήματα

765

Η Google ετοιμάζει την κυκλοφορία μίας νέας έκδοσης του περιηγητή ιστού της, Chrome. Σύμφωνα με τις σημειώσεις που αναφέρονται στο Chrome enterprise project η νέα έκδοση (69) είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 4 Σεπτεμβρίου και οι αλλαγές σε αυτή θα αφορούν όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Το The Verge αναφέρει πως θα «φρεσκαριστεί» το Material Design με πιο στρογγυλεμένα στοιχεία οθόνης και με «πιο άσπρη» εμφάνιση (το τελευταίο μάλλον δεν θα αρέσει σε πολλούς).

εικόνα Alex Castro / The Verge

Ο μεγαλύτερος ανασχεδιασμός αναμένεται για την έκδοση για το iOS όπου και θα μετακινηθούν τα εικονικά κουμπιά περιήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης προκειμένου να διευκολυνθεί η χρήση της εφαρμογής με το ένα χέρι. Ήδη, μερικές από τις νέες λειτουργίες μπορούν να ενεργοποιηθούν και στην τρέχουσα, 68η έκδοση.

Στα Windows 10 ο Chrome 69 θα υποστηρίζει γνωστοποιήσεις και πλοήγηση μέσω χειρονομιών σε επιφάνειες αφής. Επιπροσθέτως θα υπάρχουν βελτιώσεις στη λειτουργία της αυτο-συμπλήρωσης (autofill). Ήδη η Google έχει ενεργοποιήσει τις γνωστοποιήσεις στο 50% των Windows 10 χρηστών, ενώ με την επερχόμενη έκδοση η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στο σύνολο των χρηστών του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

 

ΣΧΟΛΙΑ