Η Samsung ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 και εντυπωσίασε, κυρίως στον τομέα των κερδών. Αν και τα εσωτερικά σκάνδαλα συνεχίζουν να πλήττουν την εταιρεία, πλέον, αυτή φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο επικερδείς εταιρείες τεχνολογίας.

Ο τζίρος κυμάνθηκε στα 54,8 δις δολάρια, εμφανίζοντας άνοδο κατά 20%. Τα κέρδη ανήλθαν στα 9,9 δις δολάρια, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 89%.

Στην εντυπωσιακή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών συνέβαλαν έντονα οι πωλήσεις των υποσυστημάτων μνήμης υψηλής πυκνότητας και των πάνελ οθονών που κατασκευάζει.

Όμως, το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμα για τη Samsung ήταν η κατάληψη της πρώτης θέσης από την Intel στη λίστα των κατασκευαστών υποσυστημάτων (chip makers). Μάλιστα, ο Kim Young-woo, αναλυτής της SK Securities, ανέφερε πως αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς θα υπάρξει υψηλή ζήτηση για τα chips που κατασκευάζει η Samsung στους κλάδους του Internet of Things, της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και των data centers.

ΣΧΟΛΙΑ