Μόλις μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της κυβερνοεπίθεσης στην Air Canada, νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων πελατών της British Airways κλάπηκαν από hackers τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της British Airways, μία “ιδιαίτερα εξεζητημένη και κακόβουλη εγκληματική επίθεση” στον ιστότοπο της εταιρείας εντοπίστηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Η επίθεση έγινε στο χρονικό διάστημα από 00:58 της 22.08.2018 έως 23:45 της 05.09.2018 και έγινε αντιληπτή από εξωτερικό σύμβουλο σε θέματα ασφάλειας.

Σε αντίθεση με την περίπτωση της Air Canada που ο σκοπός των hackers ήταν η κλοπή στοιχείων διαβατηρίων, η επίθεση στο website της British Airways είχε στόχο τις σελίδες διαδικτυακής κράτησης και αγοράς εισιτηρίων και συγκεκριμένα τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών των πελατών της εταιρείας.

Υπολογίζεται ότι οι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε περίπου 380.000 συναλλαγές που έγιναν μέσω του website της British Airways. Η εταιρεία συμβουλεύει τους πελάτες της που πραγματοποίησαν παρόμοιες συναλλαγές στο παραπάνω χρονικό διάστημα να αλλάξουν τους κωδικούς των πιστωτικών καρτών και των email τους και να πάρουν τα μέτρα προστασίας που θα τους προτείνουν οι τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται.

 

ΣΧΟΛΙΑ