30.2 C
Athens
Πέμπτη, 24 Σεπ 2020
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ iOS Νέο concept του iOS 12 με νέα Lock Screen,...

Νέο concept του iOS 12 με νέα Lock Screen, App Bar, Guest mode, Sound Bar, Face ID tricks κ.ά.

-

Η ομάδα των designers iOS News and More δημοσιοποίησε ένα νέο video concept για το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Apple για φορητές συσκευές, iOS 12.

Η ομάδα, κατά το σχεδιασμό του έργου “έλαβε υπόψη της τη φημολογούμενη πρόθεση της Apple για έμφαση στην απόδοση, στην ποιότητα και τη σταθερότητα στις μελλοντικές εκδόσεις του iOS.”

Οθόνη Αφετηρίας και Οθόνη Κλειδώματος

Ως προς την Οθόνη Αφετηρίας, βλέπουμε πως θα ήταν πιο “καθαρό” το look του iOS, εάν δεν υπήρχαν τα γράμματα στις ονομασίες των εφαρμογών. Ως προς την Οθόνη Κλειδώματος, οι χρήστες θα μπορούσαν με κύλιση προς τα κάτω, στο σημείο της εγκοπής, να αποκαλύπτουν τον Καιρό ή άλλες “οθόνες.”

Παραμένουμε λίγο ακόμα στην Οθόνη Κλειδώματος και βλέπουμε πως προτείνεται κάτι ήδη πολύ δημοφιλές ως πρόταση, η άρση δηλαδή της απαίτησης για κύλιση προς τα πάνω, για το ξεκλείδωμα του iPhone X μέσω του Face ID. Επίσης προτείνεται η δυνατότητα κλειδώματος συγκεκριμένων εφαρμογών (κάτι που έχει αργήσει πολύ, είναι η αλήθεια).

Sound Bar

Μία άλλη δημοφιλής πρόταση είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης της έντασης του ήχου στο iOS. Σε αυτό το concept παρατηρούμε την προσθήκης μίας Sound Bar, ενός “καλύτερου τρόπου διαχείρισης της έντασης του ήχου.”

Guest Mode

Ενώ με το Touch ID, έστω και αν δεν είχε σχεδιαστεί με αυτό το σκοπό, μπορούν να ξεκλειδώσουν τη συσκευή περισσότεροι του ενός χρήστες, με το Face ID αυτό δεν είναι εφικτό. Με το Guest Mode που προτείνεται από την ομάδα, θα προστίθεται τουλάχιστον η δυνατότητα του ξεκλειδώματος της συσκευής από οποιονδήποτε, με περιορισμένη όμως πρόσβαση.

App Bar

Μία διαφορετική πρόταση για το multitasking Bar.

Λοιπές λειτουργίες

Το concept περιλαμβάνει και άλλες λειτουργίες ή αλλαγές, όπως το dark mode στην εφαρμογή FaceTime, το Split View και άλλα. Εάν θέλετε να δείτε αναλυτικά την πρόταση της ομάδας iOS News and More, πατήστε εδώ.

Σχόλιο

Ωραίο το concept, αλλά στο team του tecky εξακολουθούμε να θεωρούμε κορυφαία την πρόταση για ένα dark iOS theme του Μάξιμου Αγγελάκη, όχι γιατί είναι Έλληνας, αλλά γιατί τη θεωρούμε εξαιρετική.

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

Σχετικάάρθρα