Μεγάλη μερίδα χρηστών του facebook που αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στους λογαριασμούς τους, έλαβαν SMS από το facebook που περιείχε άσχετα μηνύματα με την ασφάλεια.

Μάλιστα, όσοι χρήστες απάντησαν σε αυτά, είδαν τις απαντήσεις τους να αναρτώνται στο κοινωνικό δίκτυο ως status updates!

Ο Alex Stamos, διευθυντής ασφαλείας του δικτύου, με μια έμμεση δημόσια απολογία ενημερώνει τους χρήστες πως το συγκεκριμένο πρόβλημα θα αποκατασταθεί πολύ σύντομα. Ως προς την ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης των απαντήσεων των χρηστών, “υπεύθυνη” είναι μια παλιά λειτουργία, η ενημέρωση λογαριασμού μέσω SMS, η οποία σύντομα θα καταργηθεί.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκύψει κάποιες αρνητικές “ειδήσεις” σχετικές με το facebook:

Και όλα αυτά, τη στιγμή που η Κομισιόν αναφέρει πως απαιτούνται πρόσθετες προσπάθειες από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για συμμόρφωση με τους κανόνες της Ε.Ε.

Εάν σας έρθει SMS από το facebook, καλό θα ήταν να μην απαντήσετε.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ