30.2 C
Athens
Τρίτη, 29 Σεπ 2020
ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ (ΑΙ) ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (IoT) Νέες, φθηνότερες έξυπνες λάμπες έρχονται στα πολυκαταστήματα

Νέες, φθηνότερες έξυπνες λάμπες έρχονται στα πολυκαταστήματα

Το "Internet of Things" προελαύνει. Από 12$ θα στοιχίζουν οι έξυπνες λάμπες γνωστού καταστήματος οικιακών προϊόντων.

-

Η συντακτική ομάδα του tecky έχει δείξει μία επιμονή στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων και στη δυναμική που πρόκειται να αποκτήσει ο συγκεκριμένος κλάδος της τεχνολογίας, στο εγγύς μέλλον. Τα νέα αυτή τη φορά μας έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και είναι ιδιαίτερα ευχάριστα για όσους ενδιαφέρονται να πειραματιστούν με τις έξυπνες συσκευές.

Η εταιρεία ΙΚΕΑ ανακοίνωσε πως από το καλοκαίρι που μας έρχεται η σειρά έξυπνων λαμπών που διαθέτει με την ονομασία “TRÅDFRI smart lights” θα είναι συμβατή με το HomeKit της Apple, το Amazon Echo, αλλά και με το Google Home. Πιο απλά, θα μπορούμε να ψωνίζουμε έξυπνες λάμπες από τη συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων, οι οποίες θα είναι συμβατές με το smartphone μας ή με τον υπάρχοντα εξοπλισμό μας, ανεξαρτήτως οικοσυστήματος.

Οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν τις έξυπνες αυτές λάμπες μέσω του smartphone τους (και όχι μόνο), ή και μέσω φωνητικών εντολών.

Η σημαντική είδηση όμως δεν είναι αυτή. Εφόσον ο καταναλωτής προμηθευθεί τον αρχικό εξοπλισμό που κοστίζει 80 δολάρια (και περιέχει δύο λάμπες), στην πορεία, θα μπορεί να αγοράζει λάμπες που οι τιμές τους ξεκινούν από τα 12$. Πιο συγκεκριμένα, στα 12$ θα πωλείται η 1000-lumen E28 λάμπα, 15$ η 400-lumen E12 και 18$ η 980-lumen E27.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι τιμές σε δολάρια δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ

Η είσοδος των συγκεκριμένων προϊόντων στα μεγάλα καταστήματα, θα επιτρέψει τη μείωση της τιμής τους, τη διεύρυνση της γεωγραφικής διαθεσιμότητάς τους και εν τέλει την διεύρυνση του αγοραστικού κοινού. Όσο πιο mainstream γίνονται οι έξυπνες συσκευές, τόσο θα αυξάνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των μεγάλων παικτών της λιανικής και οι καταναλωτές θα βγαίνουν κερδισμένοι, έχοντας πλέον την ευκαιρία να εξοπλίσουν το σπίτι τους χωρίς να τους στοιχίσει ο κούκος αηδόνι.

Αν και δεν ξέρουμε το πότε θα φτάσουν και στη χώρα μας οι συγκεκριμένες αναβαθμισμένες έξυπνες λάμπες, εφόσον ήδη αυτές πωλούνται και στη χώρα μας, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα έχουμε άμεσα τη δυνατότητα να τις προμηθευτούμε. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η εκτεταμένη συμβατότητα του προϊόντος θα προστεθεί μέσω νέων λαμπών ή μέσω μιας εφαρμογής για smartphones. Ελπίζουμε πάντως, η τιμολογιακή πολιτική του ελληνικού τμήματος της συγκεκριμένης αλυσίδας να είναι σωστή και “τίμια”.

Επιπλέον, συμβατές με όλα τα οικοσυστήματα θα γίνουν και οι υπόλοιπες έξυπνες συσκευές που διαθέτει το συγκεκριμένο κατάστημα, όπως οι αισθητήρες κίνησης.

Το Internet of Things είναι εδώ και πλέον δεν αποτελεί χόμπι των geeks, αλλά μία πραγματικότητα που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Sennder γίνεται ο μεγαλύτερος ψηφιακός πάροχος υπηρεσιών logistics

Το 2015 μία νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Βερολίνο ξεκίνησε την προσπάθεια της να φέρει τον κλάδο της οδικής διαμεταφοράς (road freight forwarding) της...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Σχετικάάρθρα