30.2 C
Athens
Τρίτη, 22 Σεπ 2020
SOFTW | HARDW | APPS ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Νέες beta εκδόσεις για τα iOS, watchOS, tvOS και...

Νέες beta εκδόσεις για τα iOS, watchOS, tvOS και macOS

-

H Apple ξεκίνησε το νέο κύκλο δοκιμαστικών εκδόσεων των λειτουργικών της συστημάτων. Προς το παρόν, με βάση τα δεδομένα που έχουν δημοσιοποιηθεί, δεν αναμένουμε άμεσα νέες λειτουργίες και σοβαρές αλλαγές, αλλά επιδιορθώσεις που θα καταστήσουν πιο σταθερά τα Λ/Σ της εταιρείας.

Οι νέες αυτές δοκιμαστικές εκδόσεις διατίθενται αρχικά μόνο στους developers, αναμένουμε όμως σύντομα να διατεθούν και μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Δοκιμών (Public Beta Program) της Apple.

macOS

Τη Δευτέρα που μας πέρασε η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη beta της έκδοσης 10.13.3 του macOS. Οι σημειώσεις της έκδοσης είναι οι εξής:

 • The macOS 10.13.2 SDK provides support for developing macOS apps for systems running macOS 10.13.3. The SDK comes bundled with Xcode 9.2 available from the Mac App Store.

tvOS

Χθες Τετάρτη, η Apple διέθεσε στους δημιουργούς την πρώτη beta της έκδοσης 11.2.5 του tvOS. Οι σημειώσεις της έκδοσης είναι οι εξής:

Known Issues

 • Clients of NSURLSessionStreamTask that use a non-secure connection fail to connect when an error occurs during PAC file evaluation and the system is configured for either Web Proxy Auto Discovery (WPAD) or Proxy Automatic Configuration (PAC). A PAC evaluation failure can occur when the PAC file contains invalid JavaScript or the HTTP host serving the PAC file is unreachable. (33609198)
 • Workaround: Use startSecureConnection to establish a secure connection.

iOS

Επίσης χθες, κυκλοφόρησε και η πρώτη beta του iOS 11.2.5. Και σε αυτή την περίπτωση η Apple εστιάζει σε επιδιορθώσεις μικρο-σφαλμάτων:

ARKit

Known Issues

 • Continuing from a breakpoint while debugging an ARSession may result in VIO breaking. Any visual objects placed in the world/anchor are not visible. (31561202)

Known Issues

 • Clients of NSURLSessionStreamTask that use a non-secure connection fail to connect when an error occurs during PAC file evaluation and the system is configured for either Web Proxy Auto Discovery (WPAD) or Proxy Automatic Configuration (PAC). A PAC evaluation failure can occur when the PAC file contains invalid JavaScript or the HTTP host serving the PAC file is unreachable. (33609198)
 • Workaround: Use startSecureConnection to establish a secure connection.

Vision

Known Issues

 • Facial landmarks identified by the Vision framework may flicker in temporal use cases such as video. (32406440)

Xcode

Known Issues

 • Debugging a disabled Messages extension may cause Messages to crash. (33657938)
 • Workaround: Before starting the debug session, enable the extension by tapping the More (…) button to show the list of apps, then tapping the Edit button, and then tapping the switch to turn on the extension.
 • After a simulated iOS device starts up, it’s not possible to pull down the Lock screen. (33274699)
 • Workaround: Lock and unlock the simulated device and then reopen Home screen.

watchOS

Η Apple διέθεσε επίσης χθες την πρώτη beta της έκδοσης 4.2.2 του watchOS.

Δυο λόγια

Το ότι δεν βλέπουμε να εισάγονται εντυπωσιακά features στις επόμενες εκδόσεις έχει δύο αναγνώσεις:

Η πρώτη, είναι η καθυστέρηση της Apple να υλοποιήσει τα όσα η ίδια είχε υποσχεθεί. Δεν θέλω να διανοηθώ πως AirPlay 2 και Messages in the Cloud θα υλοποιηθούν τελικά το Φλεβάρη – Μάρτη με την κυκλοφορία του iOS 11.3, αν και “ταιριάζει” πολύ η αντίστοιχη χρονική καθυστέρηση της κυκλοφορίας του HomePod (το οποίο θα κάνει χρήση της τεχνολογίας AirPlay 2).

Υπάρχει και η “συντηρητική ανάγνωση”. Δηλαδή, πως η Apple θα πρέπει πρώτα να ξεμπερδέψει με τα bugs που έχουν απομείνει (κυρίως στο iOS) και μετά να προβεί στην προσθήκη νέων λειτουργιών. Με σοβαρότητα και χωρίς αυτές οι προσθήκες να δημιουργήσουν με τη σειρά τους νέα bugs.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

IFA 2020: οι καλύτερες παρουσίες

Το σημαντικότερο ραντεβού του τεχνολογικού κόσμου της Ευρώπης, η διεθνής έκθεση IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), δόθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Βερολίνο. Κατασκευαστές προϊόντων...

Σχετικάάρθρα