Από τη στιγμή που ο Ming-Chi Kuo της KGI Securities δημοσιοποίησε τις προβλέψεις του, με βάση τις οποίες η Apple στο επετειακό iPhone θα χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο ταυτοποίησης και όχι το Touch ID, οι συζητήσεις επί του θέματος στα διεθνή fora είναι συνεχείς και έντονες.

Μία νέα πατέντα που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη που μας πέρασε, αφορά την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στους υπολογιστές Mac. Όπως όλα δείχνουν, η Apple θα ποντάρει στην τεχνολογία αυτή και σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει στο σύνολο των συσκευών (που φέρουν κάμερα) του οικοσυστήματός της.

Φυσικά, επειδή μιλάμε για την Apple, δεν θα μπορούσε απλά να υιοθετήσει κάποιο υπάρχον σύστημα ταυτοποίησης, αλλά θα δημιουργήσει το δικό της, το οποίο θα απαιτεί τουλάχιστον τρεις «παράγοντες» για μία επιτυχημένη ταυτοποίηση. Αυτοί είναι το χρώμα του δέρματος, η αναγνώριση προσώπου, αλλά και η καταγραφή της κίνησης του προσώπου.

Προφανώς, η Apple προσπαθεί να αποφύγει την αποτυχία του αντίστοιχου συστήματος της Samsung και γι’ αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει ένα προϊόν ταυτοποίησης που δεν θα «ξεγελιέται».

Η συγκεκριμένη πατέντα αναφέρεται στο ξεκλείδωμα ενός υπολογιστή Mac, από κατάσταση ύπνου. Σαφέστατα όμως, η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε άνετα να εφαρμοστεί και σε μελλοντικές εκδόσεις του iPhone, ειδικά αν αληθεύει η φήμη για την τοποθέτηση μίας νέας, 3D εμπρόσθιας κάμερας στο επετειακό iPhone.

Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, θα πρέπει να τονίσουμε πως οι πατέντες που καταθέτουν οι εταιρείες είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά προϊόντα τους, αλλά, είναι εξίσου πιθανό να μην ενσωματωθούν ποτέ σε κάποιο εμπορικό προϊόν. Η συγκεκριμένη όμως πατέντα που κατέθεσε η Apple δημοσιοποιήθηκε τη στιγμή που οι πάντες αναρωτιούνται για το νέο σύστημα ταυτοποίησης που θα χρησιμοποιηθεί στο επερχόμενο iPhone, εφόσον τελικά ισχύσουν οι φήμες για την απομάκρυνση του Touch ID από τη νέα συσκευή.

Αν και έχουμε ήδη μια καλή εικόνα ως προς το επερχόμενο iPhone, για τα ζητήματα του νέου τρόπου ταυτοποίησης και της νέας οπίσθιας – AR – κάμερας μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε για να αποκτήσουμε μία σωστή, ασφαλή εικόνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροAzure εναντίον AWS
Επόμενο άρθροΕλεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο στον Δήμο Βύρωνα
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.