30.2 C
Athens
Δευτέρα, 28 Σεπ 2020
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η νέα GoPro Fusion 360 κάμερα ντεμπουτάρει τον Νοέμβρη...

Η νέα GoPro Fusion 360 κάμερα ντεμπουτάρει τον Νοέμβρη στα 700$

Οι δημιουργοί της GoPro Fusion 360 υποστηρίζουν πως θα αποτελέσει το εφαλτήριο για "μία νέα, δημιουργική εποχή"

-

Αν και η GoPro μας είχε υποσχεθεί μία mainstream κάμερα 360 μοιρών από την CES του 2016, τελικά, η GoPro Fusion 360 κάμερα θα κάνει το ντεμπούτο της στα ράφια των καταστημάτων εντός του Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση έγινε από τον CEO της GoPro, Nick Woodman, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης στο San Francisco.

Η νέα κάμερα θα μπορεί να συλλαμβάνει σφαιρικό video 5,2K στα 30 frames το δευτερόλεπτο μέσω δύο φακών. Επίσης, θα λαμβάνει φωτογραφίες στα 18 megapixel και ήχο 360 μοιρών. Θα είναι αδιάβροχη έως και τα πέντε μέτρα βάθος, ενώ θα είναι συμβατή με την πλειοψηφία των GoPro σταντς.

Δεν θα απουσιάζουν επίσης και οι συνηθισμένοι από τα smartphones αισθητήρες, όπως του GPS, του Wi-Fi, του bluetooth, αλλά και το γυροσκόπιο, το αξελερόμετρο και η πυξίδα που η κάμερα χρησιμοποιεί για να σταθεροποιήσει τις λήψεις 360 μοιρών. Επιπροσθέτως, θα υπάρχει και λειτουργία φωνητικών εντολών.

Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε η εταιρεία όταν ξεκίνησε την κυκλοφορία των GoPro συστημάτων της ήταν η “σύνδεση” των προϊόντων της με τα extreme sports. Η GoPro κέρδισε από αυτό αρκετούς χρήστες, αλλά, ταυτόχρονα αυτό τη δυσκόλεψε στο να χαρακτηριστούν τα προϊόντα της ως mainstream.

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως βρήκε τη χρυσή τομή: “Η GoPro Fusion 360 κάμερα σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας, δημιουργικής εποχής. Με το νέο χαρακτηριστικό, OverCapture, οι χρήστες μας θα έχουν πολλούς τρόπους να διαχειριστούν τα μέσα που έχουν συλλάβει. Αντί να κοινοποιούν video στις 360 μοίρες επειδή το έχουν συλλάβει κατ΄αυτόν τον τρόπο, θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να το δημοσιοποιούν και ως 1080p “επίπεδο” video.”

Τα περισσότερα πλέον έγκεινται στο λογισμικό. Η δυνατότητα της “αποκοπής” ενός frame από ένα video 360 μοιρών, ή, η δημιουργία ενός flat video στα 1080p λειτουργεί καλά και μετατρέπει την κάμερα σε ένα “πρώτα τραβάω φωτογραφίες και video και μετά ρυθμίζω το πλαίσιο” προϊόν. Αυτό αναμένουμε να είναι και το δυνατό χαρτί της GoPro Fusion 360 κάμερα, αλλά και το εισιτήριό της για τη mainstream αγορά.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως το χαρακτηριστικό OverCapture θα είναι αρχικώς διαθέσιμο για υπολογιστές και εντός του 2018 θα διατεθεί και για τα smartphones / tablets.

Αναμένουμε την επίσημη κυκλοφορία της συσκευής για να δούμε και την τελική τιμολόγηση στη χώρα μας. Στις ΗΠΑ θα τιμολογηθεί στα 700 δολάρια (συν φόροι).

Δείτε ένα μικρό video που επιδεικνύει τις δυνατότητες της GoPro Fusion 360.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

Sourcetheverge
Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Sennder γίνεται ο μεγαλύτερος ψηφιακός πάροχος υπηρεσιών logistics

Το 2015 μία νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Βερολίνο ξεκίνησε την προσπάθεια της να φέρει τον κλάδο της οδικής διαμεταφοράς (road freight forwarding) της...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Σχετικάάρθρα