Η Japan Display, ανακοίνωσε πως το πρώτο της “Full Active” LCD πάνελ οθόνης 6 ιντσών, βρίσκεται στη φάση της μαζικής παραγωγής. Η ανάλυση της οθόνης είναι 1080 x 2160 pixels και η αναλογία της, 18:9. Η συγκεκριμένη αναλογία οθόνης κερδίζει έδαφος τελευταία, καθώς την έχουν επιλέξει ήδη μεγάλοι κατασκευαστές (όπως η Samsung και η LG) για τις συσκευές  – ναυαρχίδες τους.

Το νέο αυτό πάνελ υποστηρίζει την τεχνολογία Pixel Eyes, δεύτερης γενιάς και αποδίδει βαθύ μαύρο χρώμα, ενώ παράλληλα η αφή του λειτουργεί και με βρεγμένα δάκτυλα! Επιπροσθέτως, η Japan Display, ανέφερε πως οι χρήστες θα διαπιστώσουν ταχύτερους χρόνους απόκρισης.

Μέχρι στιγμής, μόνο η Sony συνεργάζεται με την Japan Display και είναι πιθανό κάποιο από τα smartphones της σειράς Xperia να φέρει πρώτο το συγκεκριμένο πάνελ οθόνης.

Φυσικά, ένα από τα πιο εμφανή χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου πάνελ, είναι η σχεδόν χωρίς περιθώρια (bezel less) υλοποίησή του, κάτι που μάλλον θα αποδειχθεί πολύ θελκτικό προς τους κατασκευαστές έξυπνων τηλεφώνων.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Japan Display μετέχουν τρεις εταιρείες: οι Sony, Hitachi & Toshiba.

Δυο λόγια

Το συγκεκριμένο panel εκτιμώ πως θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για τις LCD οθόνες. Εφόσον το βαθύ μαύρο που αποδίδει είναι αντίστοιχο των OLED πάνελ, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του  – όπως η αφή με βρεγμένα δάκτυλα και το σχεδόν χωρίς περιθώρια design – είναι ικανά να ανταγωνιστούν άνετα τις πιο σύγχρονες προτάσεις τις αγοράς.

Η τεχνολογία LCD συνεχίζει να βελτιώνεται και είναι προφανές πως θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια, ακόμα και στις συσκευές – ναυαρχίδες των τεχνολογικών κολοσσών. Μπορεί και η Apple να περάσει στην OLED τεχνολογία με το επετειακό iPhone, αλλά, αν οι φήμες αληθεύουν, τα άλλα δύο μοντέλα που θα κυκλοφορήσει (7s & 7s Plus), θα φέρουν LCD-IPS panels.

Ο ιδιότυπος αυτός “πόλεμος” δεν έχει ακόμα τελειώσει…

 

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προσθέστε το tecky.eu στην οθόνη αφετηρίας του smartphone σας ή στα αγαπημένα του browser που χρησιμοποιείτε, για να έχετε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, αλλά και πρόσβαση σε άρθρα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ