30.2 C
Athens
Τρίτη, 29 Σεπ 2020
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ iOS Νέα εφαρμογή "Files" ανακαλύφθηκε στο App Store

Νέα εφαρμογή “Files” ανακαλύφθηκε στο App Store

Η Apple επιτέλους θα προσθέσει σωστή πρόσβαση στα αρχεία του iPhone και του iPad. Τελικά με το iOS 11, η Apple είναι πιθανό να καλύψει χρόνια αιτήματα των χρηστών!

-

Ενώ απέχουμε ελάχιστες ώρες από την εναρκτήρια ομιλία του Tim Cook και της ομάδας του στο φετινό WWDC, κάποιες ειδήσεις έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Μία “καταχώρηση” στο App Store (που σημαίνει και προετοιμασία κυκλοφορίας εφαρμογής) αφορά μία νέα εφαρμογή της Apple, με την ονομασία “Files”.

Είναι προφανές πως η Apple σκοπεύει να προσθέσει τη δυνατότητα της διαχείρισης των τοπικών αρχείων μας μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, στο iOS 11. Αν και ήδη υπάρχει η δυνατότητα μέσω του iCloud Drive, αρκετοί χρήστες δεν εμπιστεύονται το ανέβασμα των δεδομένων τους στο “σύννεφο”.

Λεπτομέρειες για την εφαρμογή “Files” δεν έχουμε, απλά στην περιγραφή της εφαρμογής αναφέρεται η φράση “Files app for iOS” και ως απαιτούμενη έκδοση λειτουργικού συστήματος, το iOS 11. Δεν έχουν ακόμα προστεθεί στιγμιότυπα οθόνης (screenshots).

Η συγκεκριμένη καταχώριση ανακαλύφθηκε από τον δημιουργό Steven Troughton-Smith, ο οποίος προσθέτει πως η εφαρμογή θα διατεθεί μόνο στα 64bit. Ήδη γνωρίζουμε πως το iOS 11 θα είναι συμβατό μόνο με 64μπιτες συσκευές (iPhone 5s ή νεότερο) και εφαρμογές.

Το πιθανότερο είναι η συγκεκριμένη εφαρμογή / δυνατότητα να είναι “ενσωματωμένη” στο iOS 11, αλλά, με βάση τη νέα πολιτική της Apple, οι εφαρμογές που διαγράφουν οι χρήστες (βασικά δεν διαγράφονται, αλλά “κρύβονται”) είναι παράλληλα διαθέσιμες και στο App Store  μέσω του οποίου εγκαθίστανται εκ νέου (ή ακόμα καλύτερα, ενεργοποιούνται).

Η βελτίωση της διαχείρισης των τοπικών αρχείων των χρηστών αποτελεί ένα πάγιο αίτημα, ετών. Με την κίνηση αυτή της Apple, αν τελικά γίνει σωστά και ολοκληρωμένα, ένα ακόμα “μειονέκτημα” του iOS έναντι των άλλων λειτουργικών συστημάτων, εξαφανίζεται.

Ίσως να ήρθε και η ώρα για ένα πραγματικά “Pro” iPad καθώς χωρίς διαχείριση τοπικών αρχείων, “Pro” συσκευή, δεν υπάρχει.

Σε λίγες ώρες η πλειονότητα των ερωτημάτων μας θα έχει απαντηθεί. Μείνετε συντονισμένοι, το tecky θα μεταδώσει όλες τις πληροφορίες που θα προκύψουν από το σημερινό keynote. Αργά το βράδυ θα δημοσιεύσουμε μία πλήρη “απομαγνητοφώνηση” του event και τις επόμενες ημέρες θα καλύψουμε αναλυτικά, όλες τις ειδήσεις που θα προκύψουν.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Sennder γίνεται ο μεγαλύτερος ψηφιακός πάροχος υπηρεσιών logistics

Το 2015 μία νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Βερολίνο ξεκίνησε την προσπάθεια της να φέρει τον κλάδο της οδικής διαμεταφοράς (road freight forwarding) της...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Σχετικάάρθρα