30.2 C
Athens
Τρίτη, 07 Ιούλ 2020
APPLE iOS Νέα εφαρμογή "Files" ανακαλύφθηκε στο App Store

Νέα εφαρμογή “Files” ανακαλύφθηκε στο App Store

Η Apple επιτέλους θα προσθέσει σωστή πρόσβαση στα αρχεία του iPhone και του iPad. Τελικά με το iOS 11, η Apple είναι πιθανό να καλύψει χρόνια αιτήματα των χρηστών!

-

Ενώ απέχουμε ελάχιστες ώρες από την εναρκτήρια ομιλία του Tim Cook και της ομάδας του στο φετινό WWDC, κάποιες ειδήσεις έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Μία “καταχώρηση” στο App Store (που σημαίνει και προετοιμασία κυκλοφορίας εφαρμογής) αφορά μία νέα εφαρμογή της Apple, με την ονομασία “Files”.

Είναι προφανές πως η Apple σκοπεύει να προσθέσει τη δυνατότητα της διαχείρισης των τοπικών αρχείων μας μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, στο iOS 11. Αν και ήδη υπάρχει η δυνατότητα μέσω του iCloud Drive, αρκετοί χρήστες δεν εμπιστεύονται το ανέβασμα των δεδομένων τους στο “σύννεφο”.

Λεπτομέρειες για την εφαρμογή “Files” δεν έχουμε, απλά στην περιγραφή της εφαρμογής αναφέρεται η φράση “Files app for iOS” και ως απαιτούμενη έκδοση λειτουργικού συστήματος, το iOS 11. Δεν έχουν ακόμα προστεθεί στιγμιότυπα οθόνης (screenshots).

Η συγκεκριμένη καταχώριση ανακαλύφθηκε από τον δημιουργό Steven Troughton-Smith, ο οποίος προσθέτει πως η εφαρμογή θα διατεθεί μόνο στα 64bit. Ήδη γνωρίζουμε πως το iOS 11 θα είναι συμβατό μόνο με 64μπιτες συσκευές (iPhone 5s ή νεότερο) και εφαρμογές.

Το πιθανότερο είναι η συγκεκριμένη εφαρμογή / δυνατότητα να είναι “ενσωματωμένη” στο iOS 11, αλλά, με βάση τη νέα πολιτική της Apple, οι εφαρμογές που διαγράφουν οι χρήστες (βασικά δεν διαγράφονται, αλλά “κρύβονται”) είναι παράλληλα διαθέσιμες και στο App Store  μέσω του οποίου εγκαθίστανται εκ νέου (ή ακόμα καλύτερα, ενεργοποιούνται).

Η βελτίωση της διαχείρισης των τοπικών αρχείων των χρηστών αποτελεί ένα πάγιο αίτημα, ετών. Με την κίνηση αυτή της Apple, αν τελικά γίνει σωστά και ολοκληρωμένα, ένα ακόμα “μειονέκτημα” του iOS έναντι των άλλων λειτουργικών συστημάτων, εξαφανίζεται.

Ίσως να ήρθε και η ώρα για ένα πραγματικά “Pro” iPad καθώς χωρίς διαχείριση τοπικών αρχείων, “Pro” συσκευή, δεν υπάρχει.

Σε λίγες ώρες η πλειονότητα των ερωτημάτων μας θα έχει απαντηθεί. Μείνετε συντονισμένοι, το tecky θα μεταδώσει όλες τις πληροφορίες που θα προκύψουν από το σημερινό keynote. Αργά το βράδυ θα δημοσιεύσουμε μία πλήρη “απομαγνητοφώνηση” του event και τις επόμενες ημέρες θα καλύψουμε αναλυτικά, όλες τις ειδήσεις που θα προκύψουν.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» ( Business Email Compromise –...

Εκατοντάδες επιχειρήσεις αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook

Μερικοί από τους κολοσσούς του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών στηρίζουν τη διεθνή καμπάνια Stop Hate For Profit, διαμαρτυρόμενοι για τη ρητορική μίσους που...

Apple Silicon (ARM) ready Mac apps

Η Apple πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη μετάβαση των υπολογιστών Mac στην ARM τεχνολογία. Στους παλιούς αυτό ξυπνά μνήμες από την πρώτη έκδοση...

Η Apple παρουσίασε το macOS 11 Big Sur

Πριν από 20 περίπου χρόνια ο Steve Jobs είχε αναφέρει πως το επερχόμενο τότε OS Χ ήταν το λειτουργικό σύστημα των επόμενων 20 ετών....

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για έξυπνα ρολόγια που θα κυκλοφορήσει περίπου κατά τα τέλη του...

Η Apple παρουσίασε το iPadOS 14

Εισαγωγή Η Apple σήμερα μας παρουσίασε το iOS 14, το watchOS 7, το tvOS 14, νέα χαρακτηριστικά στα AirPods, στο CarPlay, στο HomePod, την επερχόμενη...

Σχετικάάρθρα