30.2 C
Athens
Δευτέρα, 28 Σεπ 2020
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ WINDOWS Νέα χαρακτηριστικά διαθέσιμα από σήμερα στα Windows 10

Νέα χαρακτηριστικά διαθέσιμα από σήμερα στα Windows 10

-

Από σήμερα οι χρήστες των Windows 10 θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν τη νέα ενημέρωση της Microsoft για το λειτουργικό της σύστημα, η οποία και μας φέρνει μερικά καλούδια. Ας δούμε τα κυριότερα από αυτά:

Timeline

Η Microsoft πήρε το Time Machine της Apple και το μετέφερε προσαρμοσμένο στα Windows 10. Με το Timeline, οι χρήστες θα μπορούν να δουν τις εφαρμογές που τρέχουν στο σύστημά τους, αλλά και να κάνουν ένα εικονικό, οπτικοποιημένο «ταξίδι» στις εφαρμογές και στις δραστηριότητές τους, ως προς το χρόνο. Ο χρόνος μπορεί να γυρίσει πίσω έως και 30 ημέρες και η λειτουργία συγχρονίζεται μεταξύ των συσκευών μας.

Υπαγόρευση

Αν και κατά καιρούς έχουμε δει πολλές υλοποιήσεις υπαγόρευσης, ο νεότερος, είναι και ο απλούστερος. Σε όποια εφαρμογή και αν πλοηγείστε, εάν υπάρχει πεδίο εισαγωγής κειμένου, αρκεί να πατήσετε το συνδυασμό των πλήκτρων windows key + H.

Βελτιώσεις στον Edge

Η εφαρμογή περιήγησης ιστού της Microsoft με αυτό το update βελτιώνεται αισθητά και ως προς την εμφάνιση αλλά και ως προς τις λειτουργίες της.

Ξεχωρίζουμε τη δυνατότητα σίγασης σε επιλεγμένες καρτέλες, χαρακτηριστικό που μάλλον άργησε να ενσωματωθεί στον browser της Microsoft.

Προτιμήσεις ήχου ανά εφαρμογή

Η Microsoft προσθέτει κάποιες εξαιρετικές λειτουργίες που σχετίζονται με τον ήχο στο Windows 10 April 2018 Update. Πλέον μπορούμε να ορίσουμε την είσοδο ή την έξοδο του ήχου ανά εφαρμογή.

Για παράδειγμα, μπορούμε να στέλνουμε τον ήχο από το Spotify στα ηχεία και τον ήχο από ένα περιηγητή ιστού, στα ακουστικά μας.

Γρηγορότερη bluetooth ζευγοποίηση

Η Microsoft προσθέτει ένα πιο απλό και γρήγορο τρόπο για τη ζευγοποίηση (pairing) αξεσουάρ bluetooth. Πλέον τα Windows 10 θα αναπαράγουν ένα ήχο και μία ειδοποίηση για τη γρήγορη σύνδεση και ζευγοποίηση μίας bluetooth συσκευής.

Προς το παρόν ο νέος τρόπος υποστηρίζεται από το Surface Precision Mouse, η εταιρεία όμως εργάζεται μαζί με άλλους κατασκευαστές όπως η Logitech για τη διασφάλιση της συμβατότητας του νέου τρόπου ζευγοποίησης με περισσότερα αξεσουάρ.

Windows Defender

Οι ειδοποιήσεις από τη λειτουργία Windows Defender θα ελαττωθούν. Πλέον, δεν θα ενημερωνόμαστε “κάθε τρεις και λίγο” για την ολοκλήρωση του σκαναρίσματος του συστήματός μας.

Nearby Sharing

Εδώ η Microsoft πήρε μία άλλη λειτουργία της Apple, το AirDrop (και πολύ καλά έκανε) και τη μετέφερε στα Windows.

Με τη λειτουργία Nearby sharing οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται ιστοσελίδες, φωτογραφίες ή έγγραφα απευθείας με ένα υπολογιστή που βρίσκεται κοντά και “τρέχει” τα Windows 10. Με την εγκατάσταση της ενημέρωσης εγκαθίσταται η συγκεκριμένη λειτουργία, αλλά δεν είναι εξ ορισμού ενεργοποιημένη.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

NewsDeskhttp://www.tecky.eu
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Sennder γίνεται ο μεγαλύτερος ψηφιακός πάροχος υπηρεσιών logistics

Το 2015 μία νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Βερολίνο ξεκίνησε την προσπάθεια της να φέρει τον κλάδο της οδικής διαμεταφοράς (road freight forwarding) της...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Σχετικάάρθρα