Οι χρήστες του WhatsApp στο Ηνωμένο Βασίλειο έγιναν στόχος απατεώνων, μέσω μηνύματος το οποίο τους καλεί να κάνουν μία εφ’ όρου ζωής συνδρομή στη δημοφιλή υπηρεσία, με κόστος μία λίρα.

Το πλαστό αυτό μήνυμα αναφέρει: “Η συνδρομή σας έχει λήξει. Για να επιβεβαιώσετε τον λογαριασμό σας και για να προμηθευτείτε μία εφ’ όρου ζωής συνδρομή με μόνο μία λίρα, απλά, πατήστε στον σύνδεσμο”.

Πρόκειται προφανώς για απάτη και καλούμε τους αναγνώστες μας, σε περίπτωση που η απάτη αυτή εξαπλωθεί διεθνώς – κάτι πολύ πιθανό – και λάβουν αντίστοιχο μήνυμα, να το αγνοήσουν, ή ακόμα καλύτερα να το διαγράψουν από τις συσκευές τους.

Παλαιότερα, το WhatsApp χρέωνε όντως μέσω συνδρομής για τη χρήση της υπηρεσίας, αλλά, κάτι τέτοιο πλέον δεν ισχύει. Σε ένα blog post, εκπρόσωπος του WhatsApp είχε επιβεβαιώσει πως η υπηρεσία θα συνεχίσει χωρίς χρέωση: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως πλέον το WhatsApp δεν χρεώνει τέλη συνδρομής. Για πολλά χρόνια ζητάγαμε από τους χρήστες να καταβάλουν ένα ποσό ως συνδρομή μετά τον πρώτο χρόνο, αλλά με τον καιρό διαπιστώσαμε πως αυτή η προσέγγιση, δεν δουλεύει”.

Οπότε, δείξτε προσοχή και ενημερώστε τις επαφές σας που κάνουν χρήση αυτής της υπηρεσίας.

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προσθέστε το tecky.eu στην οθόνη αφετηρίας του smartphone σας ή στα αγαπημένα του browser που χρησιμοποιείτε, για να έχετε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, αλλά και πρόσβαση σε άρθρα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές.

 

ΣΧΟΛΙΑ