30.2 C
Athens
Κυριακή, 27 Σεπ 2020
BUSINESS Μήνυση στην Apple για το νέο λογότυπο του App...

Μήνυση στην Apple για το νέο λογότυπο του App Store

"Η ΚΟΝ ζητά από την Apple να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη χρήση του logo της, να σταματήσει να πωλεί συσκευές που φέρουν το λογότυπο του App Store και να της καταβληθεί αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη / οικονομικές ζημιές."

-

Με το λανσάρισμα του νέου, ανανεωμένου App Store στο iOS 11, άλλαξε και το λογότυπο της εφαρμογής. Ενώ παλαιότερα το “Α” σχηματιζόταν από ένα μολύβι, ένα πινέλο ζωγραφικής και ένα χάρακα, στο νέο logo σχηματίζεται από (κάτι σαν) ξυλάκια παγωτού.

Τελικά, προέκυψε πως το νέο λογότυπο είναι σχεδόν ίδιο με αυτό της ΚΟΝ, ενός κινέζικου brand ένδυσης.


Σύμφωνα με το Phone Radar, η KON υποστηρίζει πως το νέο logo του App Store συνιστά παραβίαση των τοπικών νόμων πνευματικής ιδιοκτησίας και προέβη σε μήνυση κατά της Apple.

To brand KON είναι εμπνευσμένο από τη μουσική και το γράμμα “Α” στο λογότυπο της εταιρείας σχηματίζεται από τρία κόκαλα σκελετού, τα οποία και συμβολίζουν τη δύναμη έναντι στο θάνατο.

Η ΚΟΝ ζητά από την Apple να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη χρήση του λογότυπού της, να σταματήσει να πωλεί συσκευές που φέρουν το logo του App Store και να της καταβληθεί αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη / οικονομικές ζημιές.

Το Λαϊκό Δικαστήριο του Πεκίνου ενέκρινε την εξέταση της υπόθεσης και αναμένουμε τις αποφάσεις του εντός των προσεχών δύο εβδομάδων.

Η Apple το 2016 είχε χάσει μία (για κάποιους) αντίστοιχη υπόθεση, σχετικά με το trademark “IPHONE”, το οποίο και χρησιμοποιούσε εταιρεία δερμάτινων ειδών (Xintong Tiandi Technology) στην Κίνα. Σε εκείνη την περίπτωση η Apple είχε κινηθεί νομικά για την προστασία του όρου “iPhone”, αλλά είχε “χάσει” την υπόθεση.

Δυο λόγια

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως η Apple είναι απαράδεκτη, είτε αντέγραψε το logo της KON, είτε οι υπεύθυνοί της το αντιλήφθηκαν αργότερα. Μία εταιρεία με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 1 τρις δολαρίων ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ούτε να αντιγράφει, ούτε να λανσάρει τόσο ερασιτεχνικά (σε περίπτωση που όντως δεν είχαν δει το logo της ΚΟΝ) το νέο λογότυπό της.

Η εικόνα μιλάει από μόνη της και κάθε δικαιολογία είναι απλά …δικαιολογία.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Σχετικάάρθρα