Στέλεχος της Microsoft, ο Ryan Gavin, ανέφερε πως η Apple κυκλοφόρησε το iPad Pro σε απάντηση προς τις συσκευές Surface.

“Όταν είχαμε παρουσιάσει τις συσκευές Surface, όλοι ήταν σκεπτικοί, συμπεριλαμβανομένων και των ιθυνόντων της Apple. Και μετά, μας ακολούθησαν. Το iPad Pro είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα”.

Η Microsoft χαρακτηρίζει το Surface που πρόσφατα κυκλοφόρησε ως ένα “πρώτης κλάσεως laptop”,  με την “ευελιξία ενός tablet”.

Το Surface Pro της Microsoft

Τα νέα Surface Pro φέρουν επεξεργαστές Intel τελευταίας γενιάς (Kaby Lake) και προσφέρουν ενεργειακή αυτονομία έως και 13,5 ωρών. Ο υβριδικός αυτός υπολογιστής μπορεί να παραμετροποιηθεί κατά την παραγγελία με έως και 1TB δίσκο SSD, 16GB μνήμης και γραφικά Intel Iris Plus 640. Φέρει θύρα USB 3.0, αναγνώστη καρτών microSDXC και Mini DisplayPort.

To 2012, ο Tim Cook είχε ερωτηθεί γιατί δεν συνδύαζε το MacBook Air και το iPad για τη δημιουργία ενός νέου, υβριδικού προϊόντος και είχε απαντήσει πως “μία ενδεχόμενη σύγκλιση μίας τοστιέρας και ενός ψυγείου δεν θα ευχαριστούσε τους χρήστες”.

Χρόνια μετά, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, ανέφερε σε μέσα ενημέρωσης από την Αυστραλία: “Πριν τρία χρόνια, τα 2 σε 1 συστήματα ήταν υπό αμφισβήτηση. Και μαντέψτε, ακόμα και ο ανταγωνισμός αποφάσισε πως δεν πρόκειται για ψυγεία και τοστιέρες, αλλά για ένα πραγματικό 2 σε 1 υπολογιστή”.

Αν και η Apple εξακολουθεί να κρατάει διακριτές τις γραμμές των προϊόντων της, το νέο iPad Pro σε συνδυασμό με τα features που θα λάβει με το iOS 11, είναι ό,τι πιο κοντινό έχει δημιουργήσει η εταιρεία στο χώρο των υβριδικών συσκευών.

Το πρώτο iPad Pro των 12,9 ιντσών κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2015, πάνω από τρία χρόνια μετά από την κυκλοφορία του πρώτου, 10,6 ιντσών Surface tablet με αποσπώμενο πληκτρολόγιο.

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προσθέστε το tecky.eu στην οθόνη αφετηρίας του smartphone σας ή στα αγαπημένα του browser που χρησιμοποιείτε, για να έχετε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, αλλά και πρόσβαση σε άρθρα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ