Η υποστήριξη της σειράς επεξεργαστών Atom Clover Trail είχε διακοπεί από πέρυσι από την Intel (End of Interactive Support) και πλέον, ελλείψει ενημερωμένων οδηγών (drivers), η Microsoft επιβεβαίωσε πως τα συστήματα που φέρουν τους συγκεκριμένους επεξεργαστές δεν θα λαμβάνουν στο εξής αναβαθμίσεις των Windows.

Πιο συγκεκριμένα, η αναβάθμιση Windows 10 Creators Update είναι και η πρώτη έκδοση που δεν υποστηρίζει τα συγκεκριμένα συστήματα. Παράλληλα όμως, η Microsoft θα συνεχίζει να τα υποστηρίζει με τη διάθεση των ενημερώσεων ασφαλείας των Windows 10.

Ok, και τι σημαίνουν όλα αυτά;

Αν έχετε υπολογιστή, tablet ή υβριδικό laptop που φέρει επεξεργαστή Intel Atom Clover Trail, δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο ως προς την ασφάλεια της συσκευής σας. Απλά, το σύστημά σας δεν θα αναβαθμιστεί ξανά.

Αν συνυπολογίσουμε τον τεράστιο αριθμό χρηστών που χρησιμοποιεί ακόμα προγενέστερες εκδόσεις των Windows, προφανώς δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και με τα συγκεκριμένα συστήματα. Είστε «ασφαλείς«, είστε «συμβατοί» και θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε για αρκετό καιρό ακόμα τις συσκευές σας.

Όταν η Microsoft θα εισάγει νέα χαρακτηριστικά στα Windows, τα οποία θα κρίνετε πως είναι αναγκαία για εσάς, τότε θα είναι και η στιγμή της αλλαγής / αντικατάστασης της συσκευής σας.

ΣΧΟΛΙΑ