Η φετινή παρουσίαση της Apple κατά την έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Προγραμματιστών έληξε πριν περίπου τρεις ώρες. Εμείς, κατεβάσαμε το iOS 12 και του ρίξαμε μια πρώτη ματιά. Σαφώς και δεν αποκτήσαμε την πλήρη εικόνα, πιθανότατα δεν έχουν ακόμα ενσωματωθεί όλα τα νέα χαρακτηριστικά. Επίσης, δεν μπορούμε ακόμα να έχουμε εικόνα για την ενεργειακή αυτονομία.

Ως «εικόνα», θα νομίζετε πως δεν αναβαθμίσατε στο iOS 12, καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς το περιβάλλον χρήστη. Το αριστερό στιγμιότυπο οθόνης είναι από το iOS 11 και το δεξί από το iOS 12.

Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση είναι πως η πρώτη developer beta του iOS 12 είναι η λιγότερο προβληματική από τις πρώτες betas των τελευταίων 4-5 ετών. Μπορεί να είναι νωρίς για να αναφέρουμε κάτι τέτοιο, όμως η διαφορά είναι χαοτική. Με τόσο καλό σημείο εκκίνησης, αισιοδοξούμε πως η Apple όντως φέτος θα μας παραδώσει ένα άψογο iOS, σαν τον παλιό, καλό καιρό. Η απόκριση για πρώτη beta, είναι εξαιρετική.

Ο ψηφιακός βοηθός της Apple, Siri, δυστυχώς δεν είναι ακόμα διαθέσιμος στη γλώσσα μας.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στις επιλογές της κάμερας, μέσα από την εφαρμογή των Μηνυμάτων.

Το νέο Μην ενοχλείτε

Siri shortcuts (μη το δοκιμάσετε στα Ελληνικά)

  • Στο πεδίο αναζήτησης στην εφαρμογή των Φωτογραφιών εμφανίζονται αυτόματα αποτελέσματα ανά γεγονός, πρόσωπο, μέρος, κατηγορία ή ομάδα.
  • Στο iPhone X μπορούμε πλέον να καταχωρούμε δύο πρόσωπα (multi user Face ID)
  • Στη διαδρομή Ρυθμίσεις > Siri και συνθηματικό (ή Face ID) υπάρχει ο εικονικός διακόπτης Αξεσουάρ USB, ο οποίος και ενεργοποιεί το USB restricted mode με χρονικό περιθώριο τη μία ώρα (και όχι την εβδομάδα). Εξαιρετική προσθήκη που αχρηστεύει το GrayKey, ένα αξεσουάρ που χρησιμοποιεί το FBI για να ξεκλειδώνει συσκευές iPhone.
  • Εάν στις Ρυθμίσεις επιλέξουμε Χρόνος επί οθόνης, οι ρυθμίσεις κρασάρουν. Μπορεί να είναι νωρίς για στατιστικά, αλλά δεν θα έπρεπε να κλείνει το app.
  • Όσοι έχετε σετάρει το Apple Pay στις συσκευές σας δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά την αναβάθμιση.

Δυο λόγια

Πρόκειται για την πρώτη beta και προφανώς δεν έχουμε προλάβει ακόμα να ασχοληθούμε πολύ με το iOS 12. Μπορούμε όμως με ασφάλεια να σας μεταφέρουμε πως οπτικά δεν αλλάζει τίποτα, πως οι περισσότερες από τις προσθήκες είναι ουσιαστικές και πως αναμένουμε η τελική έκδοση να είναι μία από τις σταθερότερες και πιο γρήγορες των τελευταίων ετών.

Θα επανέλθουμε με αναλυτικότερα άρθρα καλύπτοντας όλες τις νέες λειτουργίες του iOS 12.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ