30.2 C
Athens
Τετάρτη, 23 Σεπ 2020
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ Μετατρέψτε εύκολα τις Live Photos σας σε αρχεία GIF...

Μετατρέψτε εύκολα τις Live Photos σας σε αρχεία GIF χωρίς επιπρόσθετο λογισμικό

-

Οι συσκευές iPhone έχουν τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών Live. Δυστυχώς όμως πολλές υπηρεσίες δεν υποστηρίζουν το συγκεκριμένο πρότυπο. Επιπροσθέτως, αν μοιραστούμε τις φωτογραφίες αυτές είναι πιθανό να μη μπορούν όλοι να τις δουν (π.χ. οι Android users).

Μία απλή λύση είναι να τις μετατρέψουμε στο – ευρέως υποστηριζόμενο – φορμάτ, GIF. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που κάνουν τη δουλειά αξιόπιστα, αλλά όταν δεν χρειαζόμαστε εφαρμογή, γιατί να τη χρησιμοποιήσουμε; Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τις Live Photos μας σε GIF, χωρίς τη βοήθεια επιπρόσθετου λογισμικού.

Πλοηγούμαστε στην εφαρμογή των Φωτογραφιών και στην κατηγορία Live προκειμένου να επιλέξουμε τη Live Photo που μας ενδιαφέρει.

Σύρουμε προς τα πάνω

Από τις επιλογές που θα αποκαλυφθούν εμάς μας ενδιαφέρουν μόνο οι Επανάληψη και Αναπήδηση. Με την επανάληψη το κλιπ επαναλαμβάνεται από την αρχή μέχρι το τέλος και με την Αναπήδηση βλέπουμε και την κίνηση από το τέλος μέχρι την αρχή (αντίστροφη ροή). Διαλέξτε όποιο από τα δύο θέλετε. Στο παράδειγμά μας επιλέξαμε την Επανάληψη.

Όσο και αν σας κάνει εντύπωση, είμαστε έτοιμοι! Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να πλοηγηθούμε στην εφαρμογή των Φωτογραφιών, στην ενότητα Κινούμενα. Φυσικά, την (απαραίτητη) κοινοποίηση που θα δούμε στη συνέχεια μπορούμε να την κάνουμε και απευθείας, μετά την επιλογή του εφέ.

Οπότε, είτε απευθείας μετά την επεξεργασία είτε σε δεύτερο χρόνο ανοίγουμε τη Live photo μας με το εφέ της Αναπήδησης ή της Επανάληψης και επιλέγουμε το εικονίδιο του διαμοιρασμού.

Εδώ, θέλω την προσοχή σας. Αν μοιραστείτε την κινούμενη φωτό μέσω iMessage ή αν την αποθηκεύσετε στα Αρχεία, θα είναι της μορφής mov. Για να την εξάγετε ως GIF θα πρέπει να τη στείλετε με mail. Δοκιμάστε με αποστολή στον εαυτό σας μέσω iMessage και μέσω mail για να δείτε πως στέλνεται διαφορετικού τύπου αρχείο.

Είδαμε λοιπόν πώς μπορούμε να μετατρέψουμε μία live photo σε τζιφάκι, προκειμένου να μπορούν όλοι να τη δουν. Μείνετε συντονισμένοι, η ομάδα του tecky ετοιμάζει συνεχώς για εσάς κείμενα με κόλπα και συμβουλές προκειμένου να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις μηλοσυσκευές σας.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

Σχετικάάρθρα