Όπως έχουμε ξαναπεί, η τεχνολογία είναι εδώ για να βελτιώσει τις ζωές μας. Ένα διαφημιστικό πρακτορείο, η Ad week, ανέπτυξε ένα πολύ έξυπνο τρόπο επικοινωνίας, μέσω της υπηρεσίας Shazam, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για ζητήματα που άπτονται της άνοιας. Η ενέργεια αυτή έγινε για λογαριασμό ενός βρετανικού φιλανθρωπικού ιδρύματος για τη νόσο Αλτσχάιμερ (Alzheimer’s Research UK).

Τίτλος της καμπάνιας «The day that Shazam forgot» και στόχος της, να ενημερωθεί το κοινό πως η νόσος Αλτσχάιμερ δεν αφορά μόνο την τρίτη ηλικία, αλλά και νεότερους ανθρώπους, ακόμα και σαράντα ετών. Το πρακτορείο Ad week, ανέφερε σχετικά:

«Η καμπάνια ‘The day that Shazam forgot’ ήταν μια προωθητική ενέργεια, κατά την οποία η υπηρεσία Shazam δεν μπορούσε να θυμηθεί τους τίτλους των τραγουδιών που αναζητούσαν οι χρήστες. Όταν η εφαρμογή τελικά θυμόταν τα τραγούδια, οι χρήστες οδηγούνταν σε μία σελίδα όπου μπορούσαν να ενημερωθούν σχετικά με τη νόσο Αλτσχάιμερ και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνδράμουν οικονομικά.»

Η έξυπνη αυτή διαφήμιση, προσέλκυσε τελικά πάνω από δύο εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας, ενώ, μέσα σε μία ημέρα συγκεντρώθηκαν δωρεές από πέντε χιλιάδες πολίτες! Δείτε το video που ακολουθεί, για περισσότερες λεπτομέρειες και οπτικό υλικό.

Πρωτότυπη ενέργεια λοιπόν, με έντονη χρήση της τεχνολογίας, για ένα σοβαρό σκοπό.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ