Μερίδια αγοράς κατασκευαστών φορετών συσκευών Q3 ’18

Μία στις πέντε φορετές συσκευές που πωλήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018 ήταν της Xiaomi

317

Η IDC εξέδωσε τη λίστα με τις εκτιμήσεις της σχετικά με τις αποστολές φορετών συσκευών κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018. Να σημειώσουμε πως η έρευνα της IDC περιλαμβάνει το σύνολο των φορετών συσκευών (έξυπνα ρολόγια, bands, activity trackers κ.λπ.) και όχι μόνο τα smart watches.

Η Xiaomi διατηρεί την πρωτιά, αυξάνοντας τις αποστολές της κατά 3,3 εκατομμύρια τεμάχια και το μερίδιό της κατά περίπου 7%. Μία στις πέντε φορετές συσκευές που πωλήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018 ήταν της Xiaomi!

Η Apple κατέκτησε τη δεύτερη θέση διαθέτοντας 4,2 εκατ. Apple Watches, 1,5 εκατ. περισσότερα από όσα είχε διαθέσει την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε πως περίπου το 20% των πωλήσεων αυτών αφορά το Apple Watch 4, καθώς η συσκευή διατέθηκε στην αγορά λίγο πριν «κλείσει» το τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθεί η Fitbit η οποία έχασε μία θέση αλλά και είδε το μερίδιο αγοράς της να συρρικνώνεται από το 13,7% στο 10,9%. Είναι προφανές πως οι πωλήσεις των activity trackers της Xiaomi έχουν επηρεάσει σοβαρά τις πωλήσεις της Fitbit, αλλά και τη γενικότερη «θέση» της εταιρείας στη συγκεκριμένη αγορά.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τη Huawei, η οποία διέθεσε 300 χιλιάδες περισσότερες συσκευές (σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017). Λόγω όμως της αύξησης των συνολικών αποστολών – η οποία ήταν μεγαλύτερη από την αύξηση των πωλήσεων της Huawei – το μερίδιο αγοράς της εταιρείας εμφάνισε οριακή πτώση (0,1%).

Ακολουθεί η Samsung, η οποία διέθεσε 900 χιλιάδες περισσότερες συσκευές. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας εμφάνισε αύξηση της τάξεως του 2% (3,6% > 5,6%).

Οι «λοιποί» κατασκευαστές διέθεσαν στην αγορά 13,7 εκατ. συσκευές, αποσπώντας το 43% της αγοράς.

Ως προς την ίδια την αγορά γενικότερα, εμφάνισε ανάπτυξη κατά 21,7%. Το Q3 ’17 είχαν διατεθεί συνολικά 26,3 εκατ. φορετές συσκευές ενώ φέτος (Q3) ο αριθμός αυτός ανήλθε στις 32 εκατ. μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ