Η Canalys δημοσιοποίησε τις εκτιμήσεις της ως προς τις πωλήσεις των κατασκευαστών φορετών συσκευών για το τρίτο τρίμηνο του 2017. Η Xiaomi, δεν κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση στις πωλήσεις που είχε κερδίσει το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η Apple με όπλο της τη νέα έκδοση του Apple Watch ανέβασε εντυπωσιακά τις πωλήσεις της (3,9 εκατομμύρια συσκευές έναντι 2,8 εκατομμυρίων συσκευών κατά το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο).

H λίστα με τους κορυφαίους σε πωλήσεις κατασκευαστές φορετών συσκευών κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 έχει ως εξής:

  1. Apple (μερίδιο αγοράς 23% και πωλήσεις 3,9 εκατομμυρίων συσκευών)
  2. Xiaomi (μερίδιο αγοράς 21% και πωλήσεις 3,6 εκατομμυρίων συσκευών)
  3. Fitbit (μερίδιο αγοράς 20% και πωλήσεις 3,5 εκατομμυρίων συσκευών)
  4. Huawei (μερίδιο αγοράς 6% και πωλήσεις περίπου 1 εκατομμυρίου συσκευών)
  5. Samsung (μερίδιο αγοράς 5% και πωλήσεις περίπου εννιακοσίων χιλ. συσκευών)

Οι υπόλοιποι κατασκευαστές αθροιστικά διέθεσαν το 25% των συσκευών, δηλαδή περίπου 4,3 εκατομμύρια τεμάχια, επί συνόλου πωλήσεων 17,3 εκατομμυρίων συσκευών.

Πηγές της αγοράς κάνουν λόγο για αύξηση του ενδιαφέροντος για τις φορετές συσκευές που φέρουν συνδεσιμότητα με το διαδίκτυο

Δυο λόγια

Η εικόνα των πωλήσεων δείχνει μία υγιώς ανταγωνιστική αγορά. Τουλάχιστον τρεις κατασκευαστές κατέχουν πολύ αξιόλογα μερίδια αγοράς ενώ η (πέμπτη στην κατάταξη) Samsung δεν θα πρέπει να θεωρείται “εκτός παιχνιδιού.”

Σε βάθος χρόνου αναμένουμε την πτώση των ποσοστών της Apple, καθώς το έξυπνο ρολόι της είναι συμβατό μόνο με συσκευές iPhone. Όσο πιο mainstream γίνεται η κατηγορία των wearables, τόσο θα βλέπουμε τα ποσοστά του Apple Watch (άρα του watchOS) να πλησιάζουν αυτά του iPhone (iOS).

 

ΣΧΟΛΙΑ