Η statcounter δημοσιοποίησε τα στοιχεία της έρευνάς της για τα μερίδια αγοράς των «επιτραπέζιων» λειτουργικών συστημάτων (σταθεροί υπολογιστές και laptops) στη χώρα μας για το Μάρτιο του 2018.

Καλύτερα όμως να ρίξουμε μια ματιά στα αναλυτικά μερίδια αγοράς, καθώς από το γράφημα (λόγω του τεράστιου ποσοστού των Windows) δεν έχουμε πραγματική εικόνα:

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους τα Windows έχασαν 1,91%. Αν και το Linux κέρδισε 0,17% έχασε τη δεύτερη θέση που κρατούσε σταθερά έως και το Δεκέμβρη του 2017.

Το macOS / OS X επανήλθε μετά από καιρό στη δεύτερη θέση, βελτιώνοντας το μερίδιο αγοράς του τους τελευταίους 12 μήνες κατά 0,81%, φτάνοντας το 4,14%.

Εννοείται πως δεν αναμένουμε σημαντικές αλλαγές. Η πρωτοκαθεδρία της Microsoft συνεχίζεται και αυτό αναμένεται να κρατήσει πολλά χρόνια ακόμα.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ