Ο Βρετανικός Όμιλος (κυρίως λιανικής) Dixons Carphone δέχθηκε κυβερνοεπίθεση στα συστήματα πληρωμών του μέσω καρτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως από την πλευρά της έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματά της. Έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις για παράτυπη χρήση των δεδομένων που εκλάπησαν.

Η επίθεση έγινε στα συστήματα των Currys PC World και Dixons Travel με στόχο την απόκτηση των στοιχείων 5,9 εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών. Βέβαια, οι 5,8 εκατομμύρια κάρτες διέθεταν προστασία που βασίζεται σε chip και σε κωδικό PIN, οπότε δεν υπήρχαν αποθηκευμένα δεδομένα (CCV ή άλλα στοιχεία πιστοποίησης). Όμως θεωρείται ως δεδομένο πως οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν στοιχεία ταυτοποίησης για 105 χιλιάδες κάρτες που είχαν εκδοθεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υπεύθυνοι του Ομίλου ανέφεραν πως ενημέρωσαν τις εκδότριες τράπεζες των καρτών αυτών.

Επιπροσθέτως, εκλάπησαν δεδομένα που αφορούσαν 1,2 εκατομμύρια εγγραφές μη οικονομικών στοιχείων όπως ονόματα, διευθύνσεις και δεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με τη δημοσιοποίηση της παραβίασης η μετοχή του Ομίλου δέχθηκε έντονες πιέσεις

Ο Γενικός Διευθυντής της Dixons Carphone, Alex Baldock, δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε έντονα απογοητευμένοι και απολογούμαστε για οποιαδήποτε αναστάτωση προκαλέσαμε. Η προστασία των δεδομένων μας πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχείρησής μας, κάτι που σε αυτή την περίπτωση δεν συνέβη.»

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ