Η Samsung διέθεσε μία μεγάλη αναβάθμιση για το fitness band της, Gear Fit 2. Με το update αυτό, βελτιώνεται η αξιοπιστία της μέτρησης των καρδιακών παλμών, προστίθεται η λειτουργία της αυτόματης “αναγνώρισης” προπόνησης, αλλά και μία νέα “SOS” λειτουργία.

Ας τα δούμε όλα όμως, με τη σειρά.

Πλέον, όταν ολοκληρώνουμε μία προπόνηση, θα βλέπουμε ένα γράφημα βασισμένο σε χρώματα, τα οποία και θα αντιπροσωπεύουν το χρόνο που προπονηθήκαμε εντός συγκεκριμένων ζωνών των καρδιακών παλμών μας. Οι ζώνες αυτές είναι η Μεσαία, η Δυνατή και η Μέγιστη. Επιπροσθέτως, έχει αυξηθεί η αξιοπιστία μέτρησης των καρδιακών παλμών μας.

Η αναβάθμιση αυτή, βελτιώνει επίσης τον εντοπισμό προπόνησης, δηλαδή, το Gear Fit 2 θα μπορεί να εντοπίσει από μόνο του πότε προπονούμαστε, εάν ασκούμαστε πάνω από δέκα λεπτά και με το πέρας της προπόνησής μας θα μας προβάλει κατά προσέγγιση σε χάρτη τα μέρη στα οποία βρισκόμασταν κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Επίσης, έχουν προστεθεί περισσότερες λειτουργίες για όσους ασχολούνται έντονα με το τρέξιμο, καθώς, θα μπορούν να θέτουν εύκολα, περισσότερους, εξατομικευμένους στόχους στην προπόνησή τους. Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ προπόνησης που εστιάζει στην καύση λίπους, ή στην αύξηση της αντοχής του.

Πλέον, ο χρήστης θα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που εμφανίζονται οι πληροφορίες στην οθόνη της συσκευής του κατά τη διάρκεια της προπόνησης, επιλέγοντας μεταξύ διαφορετικών δεδομένων, όπως τον αριθμό των θερμίδων που έχουν “καεί”, τη διάρκεια της άσκησης, την ολική απόσταση κοκ.

Τέλος, έχει προστεθεί και η λειτουργία “SOS“. Αν πατήσουμε τρεις φορές το home button, θα στέλνεται ένα μήνυμα SOS, μαζί με την τρέχουσα τοποθεσία μας.

Η αναβάθμιση αυτή είναι διαθέσιμη για όλους, μέσω της εφαρμογής Samsung Gear.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ