Ενημέρωση 29 Μαρτίου 16:58

Ενημερώθηκε η ιστοσελίδα της Vodafone

Ενημέρωση 29 Μαρτίου 10:10

Υποστηρίζονται και τα καρτοπρογράμματα / καρτοκινητά.

Αν δεν θέλετε να εκνευριστείτε, καλύτερα είναι να περιμένετε λίγες ημέρες μέχρι να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας….

Ενημέρωση 29 Μαρτίου 09:03

Η υπηρεσία είναι ενεργή για τις εξής συσκευές:

  • Galaxy Note 8, Galaxy S8 & S8+
  • Huawei: P20 & P20 Pro
  • iPhone

Αν έχετε iPhone καλέστε στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών και επιμείνετε προκειμένου να μιλήσετε με κάποιον που να γνωρίζει ή περάστε από ένα κατάστημα. Ή, δείξτε λίγη υπομονή μέχρι να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι της εταιρείας για τον τρόπο ενεργοποίησης μέσα από τις ρυθμίσεις της γραμμής (σας). Αν έχετε τις προαναφερθείσες συσκευές Galaxy ή Huawei, δείτε τις οδηγίες ενεργοποίησης εδώ.

Ενημέρωση 27 Μαρτίου 09:37

Μιλήσαμε σήμερα με το τεχνικό τμήμα της Vodafone και μας είπαν πως ενώ σε συνεργασία με την Apple ενεργοποιήθηκε το σχετικό πεδίο, το δίκτυο της Vodafone δεν είναι ακόμα πλήρως έτοιμο για την υλοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, παραπέμποντάς μας σε μεταγενέστερο χρόνο.

Απολογούμαστε ειλικρινώς για τον χρόνο σας που καταναλώσατε άσκοπα διαβάζοντας για μία υπηρεσία που τελικά ακόμη δεν διατίθεται. Σκοπός μας δεν ήταν τα κλικς, απλά ενθουσιαστήκαμε ως απλοί χρήστες για την – επιτέλους – υιοθέτηση του Wi-Fi calling και από το δίκτυο της Vodafone.

Έναρξη αρχικού κειμένου

Με την πρόσφατη ενημέρωση του iOS στην έκδοση 12.2 και την ενημέρωση ρυθμίσεων φορέα που ακολούθησε, ενεργοποιήθηκε στις ρυθμίσεις των συσκευών iPhone το πεδίο Wi-Fi calling για το δίκτυο της Vodafone στην Ελλάδα.

Αν δεν έχει εμφανιστεί στη συσκευή σας η ενημέρωση των ρυθμίσεων φορέα, πλοηγηθείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες. Έτσι ίσως επισπευσθεί το σχετικό μήνυμα (που ακολουθεί).

Αμέσως μετά επανεκκινήστε τη συσκευή σας και θα δείτε πως στις Ρυθμίσεις > Δεδομένα έχει προστεθεί η επιλογή Κλήσεις μέσω Wi-Fi.

Όταν όμως προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε την υπηρεσία Wi-Fi calling και αμέσως μετά το ενημερωτικό μήνυμα περί απορρήτου, λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα.

Καλέσαμε στο Τμήμα Εξυπηρέτησης πελατών της Vodafone (13830) και μας επιβεβαίωσαν πως πλέον υποστηρίζεται η συγκεκριμένη υπηρεσία, θα πρέπει όμως «να γίνουν πρώτα κάποια βήματα τηλεφωνικά».

Μας είπαν λοιπόν πως από αύριο Τετάρτη, από τις 09:30 έως και τις 21:00, θα μπορούμε να καλούμε, να ζητάμε αρχικά το τμήμα κινητής τηλεφωνίας συμβολαίων και στη συνέχεια το τμήμα που ασχολείται με το Wi-Fi calling, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να μάθουμε αν θα είναι διαθέσιμη και για τα καρτοκινητά.

Με την υπηρεσία Wi-Fi calling, όταν είμαστε σε σημείο που δεν έχει καλό σήμα κινητής τηλεφωνίας και θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μία κλήση, αυτή δρομολογείται μέσω του δικτύου Wi-Fi που είμαστε συνδεδεμένοι, αν αυτό υπάρχει.

ΣΧΟΛΙΑ