Μαθητικός διαγωνισμός για έξυπνες πόλεις

City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2

440

Στα πλαίσια του δεύτερου Μαραθωνίου Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2 που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνεται Μαθητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις.

Στο μαθητικό διαγωνισμό καινοτομίας της ΚΕΔΕ μπορούν να συμμετέχουν μεμονωμένα ή σε ομάδες μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στέλνοντας τις ιδέες και τις προτάσεις τους σχετικά με το πώς μπορούν να γίνουν οι πόλεις καλύτερες. Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται η υλοποίηση της ιδέας (π.χ. με κώδικα).

Οι προτάσεις των μαθητών μπορούν να αφορούν σε μία ή περισσότερες από  τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Βελτίωση ποιότητας ζωής στις πόλεις
  • Φιλικός Δήμος
  • Βελτίωση του περιβάλλοντος
  • Δημόσια υγεία
  • Λύση σε ένα καθημερινό πρόβλημα

Οι ιδέες μπορούν να περιλαμβάνουν παρουσίαση (έως 10 σελίδες) με φωτογραφίες, σχήματα κλπ η οποία θα καλύπτει τη σύνοψη της ιδέας, τα οφέλη για τους πολίτες και την πόλη και παράδειγμα εφαρμογής. Η επιτροπή αξιολόγησης θα κρίνει με βάση την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τη δυνατότητα εφαρμογής της ιδέας και θα ειδοποιήσει όσους προκριθούν προκειμένου να παρουσιάσουν την ιδέα τους στο κοινό στις 30 Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 10 Ιουνίου σε αυτό το σύνδεσμο.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ