Μετά από 8 χρόνια απουσίας, η Google σχεδιάζει την επάνοδό της στην κινεζική αγορά με μία νέα έκδοση της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης που θα εναρμονίζεται με τη νομοθεσία λογοκρισίας που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στην Κίνα. Η Google είχε απαγορεύσει το 2010 την πρόσβαση στις εφαρμογές αναζήτησης για όσους βρίσκονται στο έδαφος της Κίνας, διαμαρτυρόμενη με αυτό τον τρόπο για το Great Firewall και τους περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου που είχε επιβάλει η κινεζική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με διαρροές κύκλων της Google, το project της επανόδου στην Κίνα έχει ονομαστεί Dragonfly και σχεδιάζεται από τους πρώτους μήνες του 2017. Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε και συνάντηση του Sundar Pichai, CEO της Google, με κορυφαίο Κινέζο αξιωματούχο.

Οι προγραμματιστές της Google έχουν ήδη ετοιμάσει και δοκιμάζουν διαφορετικές εκδόσεις της μηχανής αναζήτησης για περιβάλλον Android, με κάποιες από αυτές να έχουν ονομαστεί Longfei και Maotai. Στις εκδόσεις αυτές έχει ενσωματωθεί μία “μαύρη λίστα” ώστε να μην εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης ιστότοποι με περιεχόμενο που έχει χαρακτηριστεί “ακατάλληλο” από την κινεζική κυβέρνηση. Η τελική κινέζικη έκδοση Google αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές του 2019 οπότε θα πάρει την έγκριση του Πεκίνου.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ