Κυκλοφόρησε το Super Mario Bros. 64 για τον Commodore 64

Πρόκειται για το πιο «πιστό» port του θρυλικού παιχνιδιού καθώς περιλαμβάνει και τα αυθεντικά easter eggs

219

Από τα 80’s υπήρχε η φήμη πως οι developers της Nintendo ετοίμαζαν μία έκδοση του θρυλικού παιχνιδιού Super Mario Bros. για τον Commodore 64. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, είχε δημιουργηθεί ένα απλό bootleg του παιχνιδιού, με πολλές διαφορές από το original.

Έκτοτε, υπήρξαν αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες από ανεξάρτητους δημιουργούς για τη μεταφορά του παιχνιδιού στον θρυλικό Commodore 64, με ή χωρίς την άδεια της Nintendo.

info: ο Commodore 64 (ή αλλιώς C64) κυκλοφορούσε στην αγορά από το 1982 έως το 1993!

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε για τον Commodore 64 η έως τώρα πιο πιστή μεταφορά του παιχνιδιού, με την ονομασία Super Mario Bros. 64. Χρειάστηκαν επτά χρόνια δουλειάς προκειμένου ο developer να ολοκληρώσει το port (στον ελεύθερο χρόνο του), στο οποίο περιλαμβάνονται ακόμα και τα easter eggs («κρυφά σημεία»).

Οι αντιδράσεις στα διεθνή φόρα είναι ιδιαίτερα θετικές, κυρίως λόγω της «πιστότητας» του port, το πόσο δηλαδή το παιχνίδι θυμίζει την αυθεντική αίσθηση που αγαπήσαμε στο Nintendo Entertainment System / Famicom.

Ωστόσο ο δημιουργός του port προειδοποιεί πως λόγω πιο αργού επεξεργαστή (το Nintendo Entertainment System ήταν κατά 70% πιο γρήγορο από τον Commodore 64) υπάρχουν σε κάποια σημεία του παιχνιδιού καθυστερήσεις (slowdowns).

Για να κατεβάσετε το Super Mario Bros. 64 πατήστε εδώ. Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει το port, κατεβάστε το άμεσα, γιατί όπως είχε προβλέψει ο developer, η Nintendo (την αναφέρει ως Big N) έχει αρχίσει ήδη να ζητά το κατέβασμα του παιχνιδιού από τις υπηρεσίες μεταφόρτωσης (ήδη κατέβηκε από το TinyUpload).

ΣΧΟΛΙΑ